(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
PODMÁSLOVÝ chléb pečený v troubě

Potřebné ingredience
300 ml šlehaného podmáslí........
50 ml vody........
2 lžíce oleje.....
1 lžíce octa....
2 lžičky soli......
2 lžičky kmínu......
půl kostky droždí nebo 1,5 čl sušeného......
2 lžíce suš.brkaše nebo 1 str.uvařená brambora......
120 g žitné chlebové......
50 g špaldové..........
330 g pšeničné chlebové
Postup přípravy
DP necháme zpracovat těsto a vykynout,poté uděláme bochník,potřeme vodou,posypeme semínky /slunečnice,lněné,sezam,dýňové/ ,necháme na plechu kynout ještě asi půl hodiny.
Dáme do vyhřáté trouby, pečeme prvních asi 15 minut na 200-220 stupňů, pak stáhneme troubu na 170-180 stupňů a ještě dopečeme (asi 20-30 minut) dle trouby
Dáme do vyhřáté trouby, pečeme prvních asi 15 minut na 200-220 stupňů, pak stáhneme troubu na 170-180 stupňů a ještě dopečeme (asi 20-30 minut) dle trouby

řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lenoska
(upraveno)
6. 1. 2009, 19:05
DOPORUČUJU

nahlásit