Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Podmáslovo-vločkové pečivo

0.0
Podmáslovo-vločkové pečivo

Potřebné ingredience

500 g hladké pšeničné mouky, 250 g ovesných vloček (+ nějaké navíc na posypání), ½ kostky čerstvého droždí, 1½ lžičky cukru, 1 lžička soli, 500 ml podmáslí, 5 lžic oleje, 1 vejce

Postup přípravy

Recept jsem našla na nějakém blogu a myslím, že tu ještě není - což je škoda, protože je to výborné pečivo, tak přidávám.

Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.

Všechny suroviny dát do pekárny a spustit program Těsto (samozřejmě pekárna není nutná, dá se umíchat i v míse). Těsto by mělo být řidší, než bývá třeba u chleba.
Program se nenechá doběhnout celý - fázi kynutí zkrátit na 10 minut).

Potom těsto vyklopit na plech, vyložený pečícím papírem, rozetřít ho po celé ploše a nechat asi 10 minut kynout.
Po 10 minutách těsto nakrájet na čtverce (nejlépe něčím tupým, aby se neprořezal papír - používám naolejovanou plastovou stěrku) a povrch posypat vločkami.

Dát péct do trouby vyhřáté na 180°C a péct, dokud povrch nezezlátne (zhruba 20-30 minut).

Poté nechat vychladnout.

Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.

Všechny suroviny dát do pekárny a spustit program Těsto (samozřejmě pekárna není nutná, dá se umíchat i v míse). Těsto by mělo být řidší, než bývá třeba u chleba.
Program se nenechá doběhnout celý - fázi kynutí zkrátit na 10 minut).

Potom těsto vyklopit na plech, vyložený pečícím papírem, rozetřít ho po celé ploše a nechat asi 10 minut kynout.

Po 10 minutách těsto nakrájet na čtverce (nejlépe něčím tupým, aby se neprořezal papír - používám naolejovanou plastovou stěrku).

Povrch posypat vločkami.

Dát péct do trouby vyhřáté na 180°C a péct, dokud povrch nezezlátne (zhruba 20-30 minut).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mišus 14. 3. 2014, 10:54
No nevypadá to vůbec špatně! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie