(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Obložené domácí pečivo
Potřebné ingredience
Na pečivo: 180 - 190 ml tekutin (voda + mléko), 1/2 droždí, 1 lžička soli, 25g špaldové celozrnné mouky, 50g žitné chlebové mouky, 200g hladké pšeničné mouky, 1 lžička medu, 1 lžička octu. Vejce na potření. Na obložení: gorgonzola (asi 100g). rukola, anglická slanina (150g), sušená rajčata v oleji
Postup přípravy
Zaděláme těsto, necháme asi hodinu vykynout. Poté rozválíme na obdélník, který rozkrojíme na 6 kusů, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 min. Po vychladnutí rozkrojíme, řeznou plochou opečeme na grilu (grilovací pánvi). Housky potřeme gorgonzolou, dáme rukolu, nakrájená sušená rajčata a navrch opečenou slaninu. Přiklopíme druhou částí pečiva namazanou gorgonzolou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé