(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
KIVI ŘEZY
Potřebné ingredience
Těsto - 150 gr pískového cukru, 4 žloutky, 200 gr polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, asi 1 dcl vody, 2 dcl oleje, sníh ze 4 bílků.
Hmota na piškot - 1 kelímek smetany ke šlehání, 2 vanilkové cukry, 2 kelímky zakysané smetany.
Poleva - polovina balíčku citrónového Vitacitu / 50 gr /, 1 vanilkový pudink, 0,5 l vody, 2 malé lžičky pískového cukru.
Ovoce / kivi, banán, jahody, mandarinky z pechovky, ananas, borůvky... /
Postup přípravy
Piškot : Nejprve připravíme sníh z bílků. Žloutky a cukr vyšleháme. V míse smícháme mouku a prášek do pečiva. Do vyšlehaných žloutků s cukrem přilijeme vodu, a olej. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Prošleháme a pak opatrně vařečkou vmícháme sníh. Hluboký plech si vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do hodně rozpálené trouby. Pečeme velmi krátce a ihned po vytažení ořežeme okraje / těsto od plechu /. Piškot se trochu srazí, tak ať se nepotrhá. Po vychlazení obrátíme a stáhneme pečící papír. Nemusí se, ale pak jdou řezy líp krájet a brát z plechu. Tento piškot lze použít na jakékoliv řezy. Můžeme přidat také kakao. Je velmi rychlý, jemný a hodně dobrý.
Hmota na piškot : Vyšleháme šlehačku s cukrem. Můžeme přidat ztužovač. Přidáme zakysanou smetanu. Namažeme na vychladlý piškot.
Ovoce : Poklademe ovocem.
Poleva : Ve vodě uvaříme Vitacit, pudink a cukr. Krátce, jakmile začne hmota houstnout. Dáme vychladit do studené vody. Mícháme. Studenou hmotu nalijeme opatrně na ovoce.
Dáme do lednice vychladit.
Hmota na piškot : Vyšleháme šlehačku s cukrem. Můžeme přidat ztužovač. Přidáme zakysanou smetanu. Namažeme na vychladlý piškot.
Ovoce : Poklademe ovocem.
Poleva : Ve vodě uvaříme Vitacit, pudink a cukr. Krátce, jakmile začne hmota houstnout. Dáme vychladit do studené vody. Mícháme. Studenou hmotu nalijeme opatrně na ovoce.
Dáme do lednice vychladit.
Piškot
Obrácený piškot
Ovoce
Piškot se smetanou a ovocem
Poleva
Hotové řezy
Nakrájené řezy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
masuha
(upraveno)
26. 5. 2010, 18:00
Kolik dcl je v ml.?Dekuji
carodejka71
(upraveno)
24. 1. 2009, 16:23
Dělám už asi 5let a je tomopravdunúžasná mňamka. Dělám i s mandarinkama, banánama, v létě s jahodama nebo s lesním ovocem...jen měním barvu sirupu
v.l.a.d.k.a
(upraveno)
25. 1. 2009, 18:53
@carodejka71
Taky to ovoce střídám. U nás jedou nejvíc jahůdky......
teminka
(upraveno)
23. 1. 2009, 21:40
Je VÝBORNÝ vážně super teta ho dělala podle tohodle receptu a řeknu vám že takovou mňamku jsem už dolouho něměla!!!!!!! Královská pochoutka
v.l.a.d.k.a
(upraveno)
25. 1. 2009, 18:52
@teminka
Jsem ráda, že se recept osvědčil a chutnalo ........
lejča
(upraveno)
6. 1. 2009, 19:21
tak já dělávám taky,ale s jahodama a je to o hodně lepší kiwi mám ráda jenom tak na chuť,ale v buchtě ho nemusím..řez je ale výborný...mám chuť...že bych udělala o víkendu?
v.l.a.d.k.a
(upraveno)
6. 1. 2009, 21:08
@lejča
A borůvkový..... To je mňamka.
vondras
(upraveno)
6. 1. 2009, 19:15
Tak ten to recept znám.Díky za připomenutí už mám na něj chuť. Ten všem DOPORUČUJI
v.l.a.d.k.a
(upraveno)
6. 1. 2009, 21:12
@vondras
Je to opravdu dobrůtka.....