Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kiwi řezy

0.0
Kiwi řezy

Potřebné ingredience

těsto na piškot:4 vejce,200g pol.mouky,6 PL horké vody,200g cukr moučka,1 prdopeč
Nápln:1 šlehačka,2 zakysané smetany,1 vanilinový cukr
poleva:0,5 l vody,2 vanilkové pudinky,100g cukru,2 kiwi prášky (nemusí být)-připravit jako pudink

Postup přípravy

vejce ušlehat do pěny,přidat horkou vodu,cukr a zvolna šlehat.Postupně přidat mouku s prdopeč a zašlehat.Péct při 200 stupních.Po vychladnutí nanést nápln-šlehačku ušlehat s cukrem a do ní zamíchat zakysané smetany .Poklást ovoce a zalít pudinkovou polevou.Chladit nejméně 2 hodiny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ridomka 2. 8. 2006, 20:58
takže včera jsem si jí zas upekla,jen na šlehačku jsem dala černý rybíz.Jakože černý rybíz miluju,tak kiwi je prostě kiwi ;-)
keltka 16. 3. 2006, 10:57
v tento okamžik už to peču a napadlo mě,zkoušela jste někdy na to dát normální pudink z mléka?chtěla jsem zkusit dát tam kompotovanou vodu co mi zbyde a do toho 0,5litru dolít vodu.ale ten pudink z mléka by se mi zdál lepší
petrat 16. 3. 2006, 11:32
@keltka Zdenko, tím, že je tam voda - může být i šťáva z kompotu, pak je to chutnější - je ta želatinová poleva průhledná. Když uděláte normální puding z mléka, nebudete vidět kiwi a ztratí to efekt, který to má mít.
keltka 16. 3. 2006, 14:28
@petrat no buchta je výborná!!!už se těším až příjde tatka z práce a děti ze školy,to si dají!!a máte pravdu,vypadá to moc pěkně,já to dělala z kompotovaných broskví a z toho nálevu ten pudink.mohu jen doporučit!!! (Y)
ridomka 16. 3. 2006, 17:06
@keltka jé,vy jste mě potěšila. :-D Přesně jak píše paní,pudink určitě z vody,aby bylo vidět kiwi.Zkoušela jsem dát i banány,musí se však rychleji sníst,jinak zčernají a jsou nevzhledné.Někdy kombinuji třeba mandarinky a kiwi,fakt záleží na fantazii.A nejvíce se oblizujeme v létě,když jsou horka a řezy jsou dobře vychlazené,je to prima osvěžení. ;-)
mima.m 16. 3. 2006, 22:40
@ridomka Chci se zeptat, Vám to kiwi nehořkne? Já jsem dělala takový ten nepečený dort, kde je ovoce zalité šlehačkou se zakysanou smetanou a bylo to hořké. Máte nějaký fígl?
ridomka 16. 3. 2006, 23:02
@mima.m to jste mě překvapila,nikdy se mi něco takového nestalo.Po celou dobu konzumace uchovávám řezy v lednici.Ale je pravda,ža loni jsem se chystala je udělat a koupila jsem kiwi v hypernově,byly po rozkrojení nějaké žluklé.Prostě k jídlu nebyly.Možná jste taky měla smůlu při výběru *-)
keltka 17. 3. 2006, 8:36
@ridomka je to určitě špatným výběrem,já dělám z kiwi nepečený dort a je to vždy výborné.já tu buchtu nechávám raději v lednici,když je tam ta šlehačka.no abych pravdu řekla,moc v té lednici ani nebyla,protože se po ní jen zaprášilo!!je to mňamka,díky za výborný recept ... (Y)
GORBY 13. 3. 2006, 9:27
Vy jste určitě šéfkuchařka! Tak krásně naservírované :-P
ridomka 16. 3. 2006, 17:19
@GORBY :-$ nejsem :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie