Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 67 návštěvníků)

PRAVÉ KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM... podrobný recept, krok po kroku..

0.0
PRAVÉ KYNUTÉ BUCHTY S TVAROHEM... podrobný recept, krok po kroku..

Potřebné ingredience

½ hladké mouky ½ kg polohrubé mouky,1-2 balíčky sušeného droždí,250g moučkového cukru,250g rozpuštěného tuku nebo másla,Špetka soli – mezi dva prsty,5 žloutků,2 lžíce oleje,Asi 400 ml mléka – opatrně přidávat,½ - 1 sáček vanilkového pudinku,Sádlo na vymaštění plechu a buchtiček .Nastrouhaná citrónová kůra – důležité

Postup přípravy

1. Odvážené a odměřené přísady musí mít pokojovou teplotu
2. Dát do větší mísy - po vykynutí se zdvojnásobí objem.
3. Prosejeme přes síto do mísy mouku – lépe kyne
4. Nasypat a promíchat sušené kvasnice do mouky
5. Ohřát asi 300 ml mléka, aby bylo vlažné
6. Do části mléka dát 5 žloutků, cukr, rozpuštěné máslo, pudinkový prášek, 2 lžíce oleje,nastrouhanou kůru z citronu
7 Mléko s přísadami nalít do mísy s moukou
8. Promíchat , nebo dát do robotu s násadou pro kynuté těsto – bývá to takový hák. Pokud není robot – musí se míchat v ruce, ale to je fuška!!!
Hňětat tím způsobem, jako by se těsto nadzvedávala vařečkou
9. Pokud je těsto moc řídké , asi jako kaše
přidat hrst hladké mouky, nebo polohrubé .Těsto má být takové akorát, jen ne husté, bylo by po upečení suché…
10. Pokud je těsto moc tuhé – přidat zbytek mléka – opatrně, radši na 2x
11. Po propracování těsta má být hladké a vláčné – nesmí téct…..V robotu to nechám hnětat
tak 15 minut i více.
12. Těsto v míse zakrýt igelitem – mikrotenovou fólií na potraviny a nechat třeba u topení
Kynout 2-5 hodin. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.


Po vykynutí

1. Rozpustit sádlo škvařené
2. Přichystat si plech i dva, hluboký .
3. Pomoučnit trochu hladkou moukou plochu, kdese budou dělat buchtičky
4. Vyndat trochu těsta z mísy
5 natrhat si ho na malé kousky
6- mezi dlaněmi udělat kuličku, z ní placičku, velkou asi jako dětská dlaň, dát na ní náplň- marmeládu, tvaroh s cukrem, nutelu, mák……..
7 spojit okraje k sobě-já z toho se snažím udělat takovou kuličku, aby nic ale nevyteklo,

8 potřít štětcem namočeným v sádle ze všech stran
9 dát na plech a pokračovat dál, až je celý plech zaplněný
10 kuličky, buchtičky by měli být stejně velké, alespoň zhruba, aby se rovnoměrně upekly

Horkovzdušná na 180OC po 4 minutách se mrkni a dej na asi 160OC
Elektrická trouba taky tak
Plynová trouba – jako když se peče buchta

Až je trouba předehřátá vložit 1 plech.Upečeno je, až jsou buchty zlatavé, . Zbytečné často neotvírat troubu!!!!!
Po upečení vyndat plech a nechat vychladnout. Poté obalit v cukru, nebo jen pocukrovat.

Popřípadě pokračovat stejně s další plechem.



Doufám, že se vše podaří a tak přeji jenom dobrou chuť.

kynutí

příprava buchtiček

po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

plamenek 5. 1. 2016, 23:00
A jaké jsou ty levé?
lidare 5. 1. 2016, 22:22
:-) (Y) (C) :-)
lonik 19. 2. 2011, 22:00
krok po kroku - to potřebuji ,-) budu péct poprvé :-)
aknel 1985 17. 1. 2013, 14:13
@lonik Dneska je upeču. snad se mi povedou :-p :-) :-$
Bubalka 20. 1. 2013, 19:26
@aknel 1985 Doufám, že se Vám povedly.... (F) (F) (F)
Bubalka 5. 7. 2009, 20:56
ano, krok po kroku.....nyní mám ještě ID 38 457
Pape 24. 8. 2008, 18:51
(L)jsou skvělé a recept přímo pro mne,byly to dnes mé první kynuté ;-)tak že děkuji,že měly úspěch a že se povedly (L)
Bubalka 14. 9. 2008, 8:43
@Pape Jsem ráda, že chutnaly... (L)
smysule 13. 1. 2008, 19:20
(Y) (Y) skvělý recept (clamp) pekla jsem z poloviční dávky, mlíko nahradila podmáslím a buchtičky byly mňamózní. Bohužel Byly, celej plech zmizel na posezení :-D S těstem mi pomáhala domácí pekárnička, bylo heboučké jak samet :-$ Dík za recept, už je v oblíbených, Soňa
BlankaB 14. 1. 2008, 19:49
@smysule JSEM MOC RÁDA, ŽE VÁM CHUTNALY..... (F) (F) (F)
BlankaB 17. 4. 2007, 15:56
Petruško, nemůžu Tě najít v inzerentech, tak píšu sem, jsi šikulka, je to opravdu krok po kroku !!!!!
Bubalka 22. 2. 2007, 0:57
Moc děkuji za komentář, já jsem ten postup opravdu až moc podrobně popsala, asi to vypadásložitě , ale je to za chvilinku hotovo a buchty jsou super. Děkuji. Blanka
milu 20. 1. 2007, 21:44
výborné,výborné a prostě ňamka (Y)přehledný popis a výsledek stojí zato...hned se po nich zapráší...doma říkají že takovýhle jednohubky můžu dělat častěji...děkujeme Blance za receptík (*) (Y) (*)
Bubalka 3. 1. 2008, 18:54
@milu Díky, je tu plno receptů, ale zůstanu u těchto, jsou i 3 den krásně vláčné...
GORBY 12. 3. 2006, 7:46
To vypadá NÁDHERNĚR :-P :-P :-P
BlankaB 4. 4. 2007, 13:38
@GORBY Soni, tyto nepraskají...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie