(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Pivní chléb
Potřebné ingredience
500 ml 10°piva (to nejlevnější),1 kg hladké mouky,50g droždí, kmín,anýz ( když není anýz tak lze použít i malou špetku mletého zázvoru),sůl,125 ml vlažné vody
Postup přípravy
Do mísi nalijeme pivo a necháme 10 min.stát.Vsypeme,mouku,sůl ,koření a rozetřené droždí s vodou.Necháme 30 min. kynout(těsto se lepí,ale není to na závadu),já nechávám dýl.Zpracujeme bochník ,uložíme na hl.moukou vysypaný plech a vložíme do rozpálené trouby ,ale vzápětí teplotu zmírníme. Pečeme asi 1,5 hodiny,během pečení potíráme lehce osolenou vodou.S chlebem vložíme do trouby kastrůlek s vodou,aby se voda odpařovala.
Připravíme si suroviny a pivo vlijeme do mísy.
Veškeré suroviny vsypeme do piva a řádně promícháme.Potom necháme kynout.Uděláme bochník,který dáme na plech a pečeme.
A toto je upečený bochník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé