(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků
Postup přípravy
(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)
Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě
2. den - dokončení
K rozkvasu přidat mouky + vodu + sůl + kmín a vymíchat volnější těsto.
Nakonec do těsta zapracovat škvarky a nechat kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě.
Nakynuté těsto vyklopit na pomoučněný vál, popřekládat, zformovat a utáhnout do ošatky.
V ošatce chléb nechat kynout (cca 1-2 hodiny).
Péct v troubě rozpálené na 220°C cca 40-50 minut.
Nechat vychladnout mřížce.
Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě
2. den - dokončení
K rozkvasu přidat mouky + vodu + sůl + kmín a vymíchat volnější těsto.
Nakonec do těsta zapracovat škvarky a nechat kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě.
Nakynuté těsto vyklopit na pomoučněný vál, popřekládat, zformovat a utáhnout do ošatky.
V ošatce chléb nechat kynout (cca 1-2 hodiny).
Péct v troubě rozpálené na 220°C cca 40-50 minut.
Nechat vychladnout mřížce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé