Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kváskový škvarkový chléb

0.0
Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků

Postup přípravy

(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)


Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat mouky + vodu + sůl + kmín a vymíchat volnější těsto.
Nakonec do těsta zapracovat škvarky a nechat kynout cca 2 hodiny při pokojové teplotě.

Nakynuté těsto vyklopit na pomoučněný vál, popřekládat, zformovat a utáhnout do ošatky.
V ošatce chléb nechat kynout (cca 1-2 hodiny).

Péct v troubě rozpálené na 220°C cca 40-50 minut.

Nechat vychladnout mřížce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie