Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1626 návštěvníků)

Pizza z pizzerie v Severní Itálii

5.0
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience

Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mirbar 7. 4. 2022, 20:11
vynikající, muž řekl: Byla fakt vynikající. (Y)
P.A.V.L.A 31. 3. 2019, 14:02
(Y) (Y) (Y)
Zrušený účet 30. 3. 2019, 15:38
Děkuji za úžasný recept,tak fantastickou pizzu jsme ještě nejedli |:o) |:o) |:o)
jitka1000 17. 3. 2018, 14:42
Dobrý den, podle vašeho receptu jsem uz dělala několikrát a jiný recept uz bych ani nehledala, protoze je skvělý!!! Pizza je opravdu výborná, těsto krasne kine, všem doporucuji. (Y) (Y) protlak basilico (já měla panzani) tomu dává výbornou chuť!!! |:o) |:o) |:o) děkuji jitka
smolinka1 27. 2. 2018, 19:36
Dnes som robila túto pizzu a teda musím povedať, že je úžasná, priam až žravá. Dokonca aj moja malá (X) povedala, že túto môžem robiť (Y) hocikedy :-) Ďakujem za receptík (L)
ocata 30. 11. 2017, 17:16
Dobrý den, když vyválím placky, nechávám chvíli dokynout nebo rovnou ozdobím a peču?
bufanda 13. 10. 2017, 12:01
Včera jsem poprvé dělala domácí pizzu a to podle vašeho receptu (Y) a doma jsem zabodovala (Y) dokonce si pochutnal i starší syn. Je výborná a jednoduchá :-) děkuji za super recept (F)
piškotka1 10. 1. 2017, 14:23
Můžu poprosit na jak velký plech dáváte? Mě strašně moc vyběhla v troubě a měla jsem ji jak buchtu a to jsem ji měla vyválenou opravdu slaboučce ,-).
myška1000 12. 7. 2017, 16:52
@piškotka1 Je to na dva velké plechy....
Monula79 10. 12. 2016, 23:11
O la lá, perfektní recept, povedený výsledek, 5 členů rodiny se olizovalo!! Těsto pojalo více mouky, hlavně na podsypání, ale nakonec se nelepilo a super. děkuji (clamp) (jidlo)
Luciena 9. 8. 2016, 12:53
Naprosto luxusní těsto, krásně se s ním pracuje (Y) ...příští dávka bude u nás nutně dvojitá, dva plechy zmizely rychlostí blesku 8o| ,-) (F)
ewull 15. 5. 2016, 12:39
Super, nemá chybu. Používám různé .mouky, oblíbená špalda, opravdu zatím 1.Moc děkuji za bezva recept.Eva (Y)
matulinka80 1. 5. 2016, 13:51
Dobrý den, pizza je výborná |:o) nechala jsem jí kynout v domácí pekárně a v jednu chvíli, asi 20 minut před koncem kynutí jsem se docela zděsila, protože mi těsto začínalo utíkat z pekárny, ale nakonec si pak ještě trochu lehlo ,-) každopádně pizza je skvělá, těsto tak akorát. Není nad domácí... (L)
vasa31 14. 4. 2016, 21:31
Zdravím, mám trošku obavy z množství droždí.. opravdu tam přijde celé droždí, na dvě porce??Jinak tady recept všichni chválí, takže ho vyzkouším (Y) :-) :-$
matulinka80 1. 5. 2016, 13:54
@vasa31 dovolím si odpovědět...opravdu tam přijde droždí celé. těsto jsem tolik neuválela, je fakt, že nebylo nejtenčí na plechu, zbyla mi pak ještě necelá třetina těsta, které jsem uložila v ledničce a použila za dva dny na menší pizzu již ne na plech, ale do menší formy. (dance) (pst)
nese v lese 13. 10. 2015, 12:14
Moc dobrá, doporučuji. Nastrouhala jsem na to i pravý Ementál což není zrovna nejlevnější záležitost, ale je to výborný. Kdo neví kde koupit Basilico, sežene ho v Albertu ( Panzani ). (jidlo) (clamp)
j.anis 10. 10. 2015, 15:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
pavlinka+jiříček 31. 7. 2015, 12:05
(Y)
tulipanka 7. 6. 2015, 10:33
(Y) (Y) (Y)
scarlet1 6. 6. 2015, 20:20
Dobrý večer, teď na večer jsem dělala synovi Vaši pizzu a je prostě skvělá. kupovávala jsem těsto na pizzu u nás v Bille, pod hlavičkou Billy, nebo jsme si objednali u nás v pizzerce. To skončilo. Odteď jen tu Vaši domácí. Moc děkuji za recept a krásný zbytek víkendu. Scarlet (F) (F)
Irčík 25. 5. 2015, 13:29
Chtěla bych vyzkoušet a mám dotaz - kde seženu protlak Bazilico? Případně čím ho nahradit když ne kečupem?
vmlcakova 25. 5. 2015, 9:40
Výborná, doporučuji!!!!! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie