(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience
Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání
Postup přípravy
Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do provlhčení). Necháme 5-10 min. odpočinout , poté hněteme dál. A postupně v několika dávkách přidáváme máslo a hněteme do hladké konzistence. Necháme vykynout. Rozdělíme na části, ukoulíme bulky, necháme na plechu kynout ještě asi hodinu a pak upečeme v rozehřáté troubě na 205°C asi 10 - 15 min. (dle velikosti). Před pečením potřeme vejcem a posypeme sezamem. Od Cuketky.

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé