Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Domácí hamburger

0.0
Domácí hamburger

Potřebné ingredience

Na bulky (12 ks): 240 ml mléka, 2 vejce, 6 lžic másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička soli, 500 g polohrubé mouky, 3/4 čerstvého droždí, sezam. vejce na potření Na maso: 3/4 kg mletého masa (2:1 hovězí a vepřové), sůl, pepř, ml. paprika, sojová omáčka

Postup přípravy

Udělám těsto na bulky (já dělala v Domácí pekárně program těsto) a nechám 2x vykynout. Kdo nemáte pekárnu, je dobré si nejprve udělat kvásek a poté smíchat ingredience s kváskem.
Po vykynutí udělám 12 hromádek na plech na pečící papír a necháme ještě 1/2 hodiny kynout. Potřu vejcem a posypu sezamem. Peču na 180 stupňů 15 minut.

Maso smíchám s ingrediencemi, nechám 1/2 hodiny odstát, uplácám placky a smažím na oleji.

Vychladlé bulky rozkrojím, namažu majonézou, položím maso, namažu kečupem, sýr, syrová cibule, rajče na kolečka a ledový salát.

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie