RECEPTY > CUKROVÍ

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA (6) 12.2.2018, 16:07
Nepečené kokosové kostky (15) 3.2.2018, 19:07
MEDOVNÍKOVÉ KULIČKY (79) 4.1.2018, 12:31
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 25.2. 21:04 | všechny 983
Celkem: 2.430 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,243 další >>

CUKROVÍ

DVOUBAREVNÁ VALENTÝNSKÁ SRDÍČKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na světlé těsto: 250 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Ingredience na tmavé těsto: 230 g hladké mouky, 20 g tmavého, kvalitního kakaa (neslazeného), 75 g moučkového cukru, malá špetka soli, 125 g studeného másla, 1 menší vejce. Dále potřebujeme nízký plech s pečícím papírem a různé velikosti srdíčkových formiček.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme obě těsta, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v ledničce.
Těsta postupně vložená mezi dva pečící papíry vyválíme, připravíme srdíčka dle návodu v obrázkové příloze a upečeme.
Cukroví je vhodné ke svátku sv. Valentýna i na vánoční svátky.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 16.2.2018, 0:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOSTKY s oříšky a kandovaným ovocem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience: 200 g tmavé hořké čokolády, 170 g kondenzovaného slazeného mléka, 30 g másla, špetka soli, lžíce rumu, lískové oříšky (samostatné, nebo míchané), kandované ovoce, rozinky (nebo jiné sušené ovoce).

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme v nádobě nasekanou čokoládu s máslem, vmícháme sůl a odložíme bokem malinko schládnou.
Hmotu můžeme připravit i se sekanými oříšky. Ještě do vlahé čokoládovo-máslové směsi vmícháme kondenzované mléko a řádně promícháme. Zvolíme jednu z formiček (12x12, 10x20, 15x15 cm) a vyložíme ji průhlednou fólií a vložíme dobře spojenou směs.

Celou plochu trochu přimáčkneme, posypeme kandovaným ovocem i sekanými ořišky a necháme v lednici zatáhnout.
Krájíme vychlazené na kostičky, které lze polít kondenzovaným mlékem, karamelem i tenkými čokoládovými pramínky.
Pokud máme větší formu a hmotu nižší, můžeme formičkami vykrájet různé tvary malých bombonů.

Dobré pochutnání.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 8.2.2018, 12:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Kávové lanýže



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 ml smetany ke šlehání, 4 g instantní kávy, 250 g bílé čokolády, 50 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

V zahřáté smetaně rozmícháme kávový prášek. Čokoládu nasekáme a máslo nakrájíme na malé kousky. Oboje přidáme do smetany a nad párou mícháme do úplného rozpuštění. Po vychladnutí uložíme na noc do ledničky. Druhý den lžičkou odebíráme kousky hmoty a v ruce tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau. Kuličky uchováváme v ledničce.

Internetový recept jsem vyzkoušela, jde to krásně dělat a kuličky jsou jemné a slaďoučké. Měla jsem jich z této dávky 44.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ivana N. (spero) ID 143473 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ NA VÁNOCE NEBO K ČAJI ČI KÁVĚ


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40dkg ŠPALDOVÉ CELOZRN.MOUKY (kupujeme v DM drogerii),rn25dkg MÁSLA,rn10dkg TŘTINOVÉHO CUKRU (umletého na moučku),rn2 ŽLOUTKY,rn50g MANDLÍ (umletých),rntrochu nastrouhaného čerstvého ZÁZVORU,rnstrouhanou kůru z 1 bio CITRÓNU,rnVANILKOVÝ TŘTIN.CUKR z Vanilky Burbon (kupujeme v DM),rnDŽEM na slepení,rn(může být moučkový cukr na posyp).

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze všech přísad vypracujte hladké těsto a nechte uležet v mikrotenu v lednici.rnPoté těsto vyválejte přes mikroten na cca 3mm plát, vykrájejte z něj vykrajovátky kolečka (nebo jiné tvary) a do 1/2 vykrojených tvarů ještě udělejte malými tvořítky menší otvory. Dejte na plech s pečícím papírem a pečte dozlatova (cca 10-15min.) ve vyhřáté troubě na cca 150°C.rnPo vychladnutí celé linecké tvary pomažte džemem a přiklápějte lineckými tvary, které jsou uprostřed vykrojené. (Kdo chce tak může pro ozdobu tento horní díl před přiklopením k marmeládě ještě vložit do moučkového cukru), ale není třeba. Kdo ochutnal toto linecké, už pečou jen podle tohoto receptu. A když se chlapům neřeklo, že je to ze zdravější mouky a dalo se jim to ochutnat, chtěli od svých manželek, aby jim také doma manželky začaly péct toto cukroví :-D

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Ivana Ch. (Ivca001) ID 464584 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 5.1.2018, 16:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Dietní perníčky / sušenky z pohankové mouky se stévii



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

170g pohankové mouky, 130g konopné mouky, 40g slunečnicové mouky, 2 vrchovaté polévkové lžíce práškové stévie /erytritolu (bílý prášek jako cukr), cca půl lžičky jedlé sody, 3 vejce, 80g tekutějšího medu (používáme akátový)

POSTUP PŘÍPRAVY

POKUD MÁTE RÁDI KLASICKÉ, SLADKÉ A MÁSLOVÉ CUKROVÍ, TAK TENTO RECEPT ROZHODNĚ NEDOPORUČUJEME KE ZKOUŠENÍ, MOHLI BY JSTE BÝT ZKLAMÁNI!

Recept jsme vytvořili, abychom našli adekvátní a nám chutnající zdravější alternativu klasického cukroví, kterou by si s námi mohli v omezeném množství vychutnat i členové rodiny s cukrovkou (mají lehčí formu, mluvíme o několika málo kouscích a jiné sladkosti nejí).

Cukroví můžete snadno dle chuti "dosladit" přidáním dalších 1-2 lžic stévie / erytritolu do těsta.

Nejprve v míse smíchejte všechny suché ingredience (mouka, stévie, soda). Ve středu suché směsi vytvořte důlek a do něj rozklepněte 3 vejce. Přidejte 80g tekutějšího medu. Vše nejprve rozmíchejte vařečkou a pak pokračujte ve zpracování těsta ručně (ke zpracování těsta můžete použít i robot nebo domácí pekárnu). Ze zpracovaného těsta vytvořte bochánek a zabalený jej nechte uležet v lednici alespoň 12 hodin.
Na podsypaném válu rozválejte na tenký plát a vykrajujte tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 7 minut (každá trouba peče jinak, jde tedy o přibližné hodnoty).

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Dada R. (Suny) ID 40992 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.12.2017, 14:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

MĚKKÁ PERNÍKOVÁ SRDÍČKA V ČOKOLÁDĚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g másla, 2-3 PL medu, 1 celé vejce, 1 žloutek, 1 malá vrchovatá lžička sody, 2 malé lžičky perníkového koření, 1 PL rumu, 2 malé lžičky kakaa, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pracovní desce ze surovin vypracujeme hladké a tvárlivé těsto. Ideální je zaležené přes noc v ledničce.
Pak ho rozválíme, vykrájíme srdíčka, popřípadě jiné libovolné tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 st. C asi 10 minut.
Po vychládnutí srdíčka namáčíme v čokoládové polevě a necháme zatáhnout.

Přeji dobrou chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jarmila L. (yarkal) ID 570069 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 25.12.2017, 19:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Opravdu vynikající mocca cukroví



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 370g hl. mouky, 200g másla, 180g cukru, 20g mleté kávy, 1 vejce. Krém: 100g másla, 60g cukru, mletá káva, trochu rumu (nemusí být). Poleva: 100g cukru, 1 lžíce horké kávy, 1 bílek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejlepší mocca cukroví, jaké jsem kdy jedla. Uděláme těsto, vyválíme a vykrajujeme požadované tvary. Upečeme. Připravíme si krém a ním slepujeme jednotlivé tvary k sobě. Nakonec smícháme přísady na polevu a potíráme vršky cukroví. Můžeme ozdobit celým kávovým zrnkem, já jsem zdobila sušenými kousky dýně.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Perníčky ihned měkké



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 velké lžíce medurn60 g tuku (máslo, hera)rn200 g moučkového cukrurn2 vejcern1 lžička kakaarn3 lžičky perníkového kořenírn2 lžičky jedlé sodyrn500g hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme med, tuk, cukr, vejce, kakao, koření. Jakmile se to spojí, přidáme sodu, která to napění a hned, ještě horké, to nalijeme do mísy s moukou. Zpracujeme těsto. Teplé je měkké, proto je lepší ho nechat vychladnout.rnNa pomoučeném vále vyválím placku o tloušťce 3 - 4 cm. Vykrojené tvary dáme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Před pečením potřeme rozmíchaným žloutkem v troše mléka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.rnPoleva:rnDo husté pěny utřeme: rn1 bílek,rn200 g moučkového cukru,rntrochu citronové šťávy.rnrnVíce receptů na mém blogu: https://katfoblog.blogspot.cz

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kateřina B. (Katka_B) ID 418058 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Kokosovo-pomerančové crinkles



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g cukru krupice,2 celá vejce,60g povoleného másla(dala jsem Heru),240g hladké mouky,1/2 pr.do peč.,špetka soli,180g strouhaného kokosu,1 pomeranč(kůra z celého a šťáva z půlky pomeranče,cukre krystal a cukr moučka na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

Změklé máslo(Heru) vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a šleháme do pěny.Přidáme špetku soli,nastrouhanou kúru a šťávu z pomeranče, kokos a mouku smíchanou s pr.do peč.Vypracujeme tuhé těsto.Těsto by mělo jít na hodinu do ledničky,ale já ho dělala hned.Na plechy si dáme pečící papír a tvarujeme ručně kuličky, které obalíme nejdříve v cukru krystal a potom v cukru moučka a dáváme na plech s rozestupy do 3cm. Pečeme na 180°C asi 15-20minut. Doba pečení může být i kratší, záleží na velikosti kuliček. Upečené je světle růžové.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kamila P. (Kamis1) ID 218404 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Linecké cukroví



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 180g másla, citrónová kůra, 2 žloutky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracované těsto necháme v lednici, nejlépe přes noc. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé slepujeme marmeládou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.430 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,243 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook