RECEPTY > CUKROVÍ

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY (2) 13.12.2017, 0:19
včera Kokosky Raz-Dva (1) 12.12.2017, 11:10
KOKOSKY HNED MĚKKÉ A VLÁČNÉ (3) 11.12.2017, 21:49
makové cukroví (2) 11.12.2017, 20:49
křehké KOKA sušenky (96) 11.12.2017, 17:43
MAROKÁNKY (5) 11.12.2017, 13:09
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 12.12. 18:14 | všechny 2514
Celkem: 2.426 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,243 další >>

CUKROVÍ

Linecké cukroví



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g třtinového moučkového cukru, 260g hladké mouky, 180g másla, citrónová kůra, 2 žloutky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracované těsto necháme v lednici, nejlépe přes noc. Poté vyválíme, vykrájíme, upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10min. Vychladlé slepujeme marmeládou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Limetková kolečka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g másla, 2 lžíce třtinového moučkového vanilkového cukru, 300g hladké mouky. Krém: 120g šlehačky, 200g bílé čokolády, 40g másla, kůra a šťáva z limetky

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto necháme v lednici odpočinout. šlehačku svaříme s čokoládou a kůrou. Do vychladlé směsi zašleháme máslo a šťávu, vyšleháme krém. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Slepujeme vždy dvě kolečka. Můžeme ozdobit polevou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Kakaové rohlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g másla, 40g třtinového moučkového cukru (+ na pocukrování), 120g mletých ořechů, 20g kakaa, 240g hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vypracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na 180°C asi 8min. Cukrujeme mletým třtinovým cukrem s vanilkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Plněné perníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130g hladké mouky, 80g cukru, 83g žitné celozrnné mouky, 17g másla, 1/2 lžíce medu, 1 a 1/2 lžíce mléka, 1 velké vejce, lžička koření do perníku, 1/4 prášku do perníku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1ú4 lžíce kakaa. Náplň: hrst nahrubo sekaných brusinek, hrst nahrubo sekaných ořechům hrst nahrubo sekaných rozinek, 4 lžíce povidel, trochu rumu. Poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Smícháme vše sypké, poté zapracujeme vejce a ve vlažném mléce rozpuštěné máslo a med. Necháme chvíli odležet a poté znovu propracujeme (několikrát). Zabalíme a necháme alespoň jeden den v lednici. Před vyvalováním je nutné těsto opět dobří propracovat, aby bylo hladké a se stejnou strukturou. Vyválíme plát, vykrajovátkem naznačíme kruh, dáme náplň a překryjeme druhým plátem, okraje přitiskneme a vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8min. Hned po vytažení z trouby potřeme vejcem smíchaným s vodou. Po vychladnutí pocákáme polevou. Těsto lze použít i na neplňené perníčky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce-kokosové kuličky:

Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od stěny. Odstavíme a těstíčko vložíme do misky vymazané máslem, kde je necháme vychladnout.

Do jiné, suché misky vsypeme kokosovou moučku, v které obalujeme vytvořené kuličky (asi 25 g) a hned je vkládáme do papírových košíčků (kuličky můžeme tvarovat namočenými prsty v oleji).

Do hotových kuliček zapíchneme po jednom hřebíčku, který jim dodá příjemnou vůni. Necháme v ledničce vychladit. Před konzumací hřebíček vyjmeme.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 13.12.2017, 0:19 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s vanilkou a skořicí a nakonec vlažné máslo.
Těsto pořádně promícháme a nejméně na 1 hodinu vložíme zakryté do lednice.

Mezi tím vymastíme formičky a jemně vysypeme moukou.Troubu předehřejeme na 180 st. C.
Těsto vychlazené v ledničce zakápneme studeným mlékem, zamícháme, nemělo by být ani řídké, ani moc husté.
Když těsto nabereme na lžíci a převrátíme, mělo by na ní držet. Stejnou lžící plníme formičky asi do dvou třetin.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 13.12.2017, 0:16 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

sněhové pusinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**250g cukr krystal***3 bílky***100g cukr moučka gelová barva,sáček,špička

POSTUP PŘÍPRAVY

vyšlehat ve vodní lázni - krystal a bílky - do rozpuštění cukru,pak vyšlehat do tuhu,pak zašlehat moučkový cukr

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Kateřina N. (dodokac) ID 99009 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 8.12.2017, 8:40 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao, ořechy, rum, silný extrakt ze zrnkové kávy studený, mandlové aroma

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

ISCHELSKÉ DORTÍČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g hladké mouky, 120 g práškového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 PL kakaa, 1/2 lžička mleté skořice, 1 žloutek, 220 g másla Náplň: 100 g másla, 100 g mletých ořechů, 120 g práškového cukru, 2-3 PL meruňkové marmelády ( jemná, bez kousků ovoce), rum nebo esence (čokoládová poleva), 150 - 200 g čokolády, 1-2 lžička oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v ledničce odpočinout aspoň 1/2 hodiny. Potom rozválíme na výšku 2-3 mm a vykrajovátkem o průměru 3-4 cm vykrajujeme malé kolečka. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě 180 °C asi 7-8 minut. Vychladlé kolečka slepíme krémem a namáčíme v čokoládové polevě. Vrch zdobíme polovinou loupané mandle. Chuť je lepší, když se těsto nacucá krémem.
Krém: máslo s cukrem našleháme, přimícháme všechny ostatní suroviny a pomocí pytlíku naneseme na upečené, vychladlé kolečka. Krém přikryjeme dalším kolečkem a namáčíme v čokoládě.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny – těsto: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 30 g kakaa, vanilka, Citronová kůra Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g kvalitní čokolády, 30 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 250 g másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 170° asi 8 minut. Necháme vychladnout, případně několik dní odležet. Před zdobením krémem dáme na každý oválek trochu malinové marmelády a půlku mandle.
Krém: Smetanu přivedeme k varu, přidáme čokoládu a necháme ji rozpustit. Za stálého míchání opatrně přisypeme polohrubou mouku a provaříme. Stáhneme z plamene a vmícháme jeden žloutek. Hmotu zchladíme. Mezitím si necháme při pokojové teplotě povolit máslo, které vyšleháme spolu s čokoládovou hmotou. Krémem naplníme cukrářský sáček a zdobíme připravené korpusy. Dáme do chladničky zchladnout a poté namáčíme v čokoládové polevě, dozdobíme druhou půlkou mandle.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Katka B. (kremilek) ID 2451 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.426 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,243 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook