RECEPTY > CUKROVÍ

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Sušenky z ovesných vloček (44) 22.5.2017, 21:00
LASKONKY mini s postupem (68) 6.5.2017, 14:59
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM (254) 24.4.2017, 15:34
DVOUBAREVNÉ JARNÍ KYTIČKY (10) 23.4.2017, 7:30
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 24.5. 22:38 | všechny 3614
Celkem: 2.413 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,242 další >>

CUKROVÍ

Berušky z piškot zdobené potahovkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškoty, krém pod potahovku, barvy, kulaté vykrajovátko, oválné vykrajovátko, brčka o třech průměrech a trpělivost :-))

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškoty lehce máznout krémem, červená potahovka na horní část piškotu, příborovým nožem naznačit dělení krovek, z černé potahovky hlavička už s přilepenýma očičkama - bílá očka vykrojená širokým brčkem, černá úzkým od Capri džusíků, 7 teček na berušku - vykrojené klasickým brčkem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marta Š. (cunicek) ID 50620 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.5.2017, 14:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Dortová lízátka (cake pops) podle APETIT online.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA KORPUS 125 g změklého másla + na formu 1 lžička vanilkového extraktu 100 g krupicového cukru 2 vejce 250 g prosáté polohrubé mouky + na formu špetka soli 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva strouhaná kůra z 1 biocitronu 75 ml podmáslí NA GANACHE 200 g kvalitní bílé čokolády v peckách 100 ml 12% smetany na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava jídla

PŘIPRAVTE SI KORPUS

1 Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažte máslem, vyložte pečicím papírem. Změklé máslo ušlehejte do krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte cukr. Když je směs nadýchaná, vmíchejte postupně jedno po druhém vejce. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, solí a citronovou kůrou a směs zapracujte do těsta po malých dávkách střídavě s podmáslím. Těsto rovnoměrně rozprostřete stěrkou do formy a pečte asi 25 minut dozlatova a tak, aby špejle zapíchnutá do středu korpusu vyšla suchá. Nechte vychladnout.

2 Odváženou čokoládu na ganache dejte do misky. Smetanu přiveďte k varu, nalijte ji na čokoládu a nechte chvilku stát, aby se čokoláda rozpustila. Lžící důkladně promíchejte, aby ve směsi nezůstaly nerozpuštěné kousky. Povrch ganache ihned pokryjte potravinovou fólií (díky tomu se nevytvoří škraloup), a nechte při pokojové teplotě odpočinout.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Hana B. (Hanolina) ID 63882 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Oříškové košíčky s krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na košíčky : 100 g změklého másla, 120 g krupicového cukru, nejlépe hnědého, 100 g lískových oříšků( můžou být i vlašské), jemně umletých, tuk na vymazání formiček Na krém: 250 g mascarpone, žervé nebo jemného tvarohu, citronovou šťávu, 3 lžíce práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: vyšleháme máslo s cukrem do pěny a zašle hame na mleté ořechy. Těsto vyjde na 12 formiček cca 6 cm v průměru. Do každé formičky dáme tak lžíci těsta a pečeme dokud nezezlátne a nevyběhne po okrajích formiček. Poté necháme lehce z chladnout a opatrně výklopníme na papírovou utěrku aby se vpilo přebytečné máslo. Než vychladnout úplně uděláme si krém. Jednoduse smícháme mascarpone, cukr a šťávu. Naplníme s ním košíčky a dáme chladit. Před podáváním ozdobíme kouskem ovoce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jana E. (Jenny5115) ID 348364 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 5.5.2017, 21:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

FAMÓZNÍ MINI VĚTRNÍČKY - JEDNOHUBKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto - 375ml vody, 135g omegy, špetka soli, 210g hl.mouky, 6 vajec. Krém - 0,5l mléka, 2 vanil.pudinky, 3 vanil.cukry, 100g cukru, 4PL rumu, 150g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto - vodu a omegu se solí rozpustíme, vmícháme mouku a na mírném ohni vaříme 5min MÍCHÁME!!!
Do vychladlého těsta vyklepeme vejce a šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto.
Přes pytlík s velkým zdobícím otvorem udělám " bobek " 2xkrát dokola a pečeme při 175st.C 30min - NEOTVÍRAT TROUBU BĚHEM PEČENÍ!!! Vychladlé překrojím a plním krémem.
Krém - uvaříme hustý pudink a do vychladlého vyšleháme máslo. Zdobíme přes pytlík.
Z této dávky mám 80ks mini a 35ks klasických věnečků. Těsto i krém vyjdou akorát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Zdeňka Kalinová Klasová (SLUNÍČKO) ID 180892 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 21.4.2017, 20:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

DVOUBAREVNÉ JARNÍ KYTIČKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience-světlé těsto: 200 g hladké mouky, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti, špetka soli. Ingredience-kakaové těsto: 180 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Zpracujeme těsta z obou surovin (každé zvlášť), zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do ledničky.
Odebíráme po částech, vyvalujeme válečky o průměru 1 cm, nařežeme je na dílky o délce rovněž 1 cm,
z kterých vymodelujeme kuličky.

Zapneme troubu na teplotu 180 st. C a než se rozehřeje, tvoříme na plechu s pečícím papírem barevné kytičky.
Například: Střed z tmavé kuličky a okraje z kuliček světlých-nebo naopak.
Mezi každou sestavenou kytkou necháme trochu volného místa, protože těsto během pečení naběhne.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (10) poslední: 23.4.2017, 7:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

KOLÁČKY Z TAVENÉHO SÝRU - RYCHLÉ A MOC CHUTNÉ - BEZ DROŽDÍ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NA TĚSTO POUZE 3 INGREDIENCE :-) Těsto - 2hrnky ( 250ml ) hladké mouky, 100g taveného sýru bez příchutě, 1 heru. Náplň - dle chuti - tvarohová - 1 tvaroh, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 5PL cukru, citronovou kůru. Drobenka - 2PL pol.mouka, 2PL cukr, plátek rozehřáté hery - másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ingredience na těsto dám do robota a za chvíli uhněte krásně hladké těsto. Podsypu a rozválím na 2mm placku. Vykrajuji kolečka, dám půl lžičky náplně. Koláčky peču při 185st.C. 14-15min. Nakonec posypu moučkovým cukrem. Z této várky je cca 120ks. Koláčky můžete plnit čím chcete, někdy posypu drobenkou....

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Zdeňka Kalinová Klasová (SLUNÍČKO) ID 180892 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 11.4.2017, 22:34 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Domácí karamelky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g cukru 50 ml vody 30 g másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpustíme cukr do potřebné barvy, poté postupně přiléváme vodu. Odstavíme z plotny a zašlrháme máslo. Ještě horké lijeme do formiček, po vychladnutí vyklepneme. Skladujeme v uzavřené sklenici. Pokud by se nedalo máslo žádné budou z nich cucavé bonbony.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jana E. (Jenny5115) ID 348364 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Milostě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1.těsto-2 dcl piva,2 dcl mléka,3 žloutky,citrónová kůra,5 PL rumu,600 g hladké mouky. 2.těsto-200 g másla(zlatá haná),200 g hladké mouky.Na smažení 1/2 l oleje a mletý cukr na obalení,2 vanil. cukry

POSTUP PŘÍPRAVY

uděláme si dvě těsta podle receptu a balíme,tak jak listové těsto(do obálky).Vyválíme si těsto č 1. a na něj rozválíme těsto č.2 a zase rozválíme a zase složíme do obálky.Uděláme to 3 krát.Pak těsto zabalíme do folie a dáme do lednice.Je lepší si těsto udělat večer a během dne smažit.Před smažením je ještě dobrý jednou vyválet a složit.Já si těsto pak rozdělím na 4 stejné dílky.Můžete část těsta smažit i na další den,jen dobře zabalit do folie aby neoschlo.Díl vyválíme,jemně podsypeme ,těsto nevyvalujeme moc na tenko,tak 3-4 mm.Radýlkem vykrajujeme tvary,já nejraději gaťata(kalhoty).Vkládáme do rozpáleného oleje.Smažíme z obou stran ,pokládáme na ubrousek a obalíme v ml.cukru.Po zakousnutí ucítíte tu lahodnou chuť těsta,nic se nedrobí,je krásně listové.Myslím,že to stojí za to vyzkoušet.Jo a je toho hodně :).Já si vyválím všechny 4 díly postupně ,nařežu a nařezané skládám na 2 tácky,rozpálím olej a už jen smažím a obaluju.Jsou krásně nafouklé :).Snad vám taky budou chutnat,jako nám v rodině :).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jana H. (koblizek63) ID 356311 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Roláda tety Dobry - rychlá, jednoduchá a skvělá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 4 vrchovaté PL cukru moučka, 4 PL kakaa, krém: dle chuti - buďto šlehačka, popř. ztužovač, nebo já dělám tvarohový krém - cca 110-120 másla, 90 g cukru moučka, vanilkový cukr, půlka tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšleháme do pěny celá vejce. Přidáme cukr a kakao a vyšleháme. Na plech dáme pečící papír, který vymastíme máslem. Vylijeme kakaové těsto na plech a snažíme se z něj udělat co nejtenčí obdélník. Pečeme cca 10 minut na 175°C. Ještě teplé těsto opatrně srolujeme do rolády a rozmotáme ho. necháme vychladit. Mezitím si připravíme krém. My šlehačku rádi nemáme, tak šlehačkový krém nedělám, ale jeho výroba je jednoduchá, stačí vyšlehat šlehačku, popř. se ztužovačem. Dělám tvarohový krém, změklé máslo vyšlehám s tvarohem, cukrem a van. cukrem. Potřu krémem roládu, smotám a dám na noc do lednice. Je to hodně rychlé.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Lucia H. (tajpa) ID 335642 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.2.2017, 17:42 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Bezlepkové žloutkové cukroví z formiček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

280 g moučkového cukru vanilkový cukr 3 žloutky 1 celé vejce\\r\\nmáslo na vymazání formiček

POSTUP PŘÍPRAVY

* Nejprve důkladně vymažeme suché (!) formičky máslem. Zkusila jsem olej, sádlo, ztužený tuk i Heru, ale nejlépe jdou opravdu vyklápět z másla.
Vymazané formičky si připravíme na plech. Množství těsta je asi na 60 kusů menších formiček.
* V míse vyšleháme cukr, vejce a žloutky do husté pěny asi 8 minut elektrickým šlehačem.
* Do připravených formiček dáváme lžičkou těsto, nijak jej neroztíráme, samo se ve formičce rozleje. Neplníme je až po okraj, těsto se totiž vyfoukne a mohlo by vytéct.
* Dáme plech s formičkami do trouby vyhřáté na 80° C a při této teplotě sušíme zhruba 40 minut.

Můj tip: Přizvěte k pečení tohoto cukroví i své děti a vnoučata. Zvláště při vymazávání formiček budou vděčnými pomocníky, svými prstíky to totiž zvládnou mnohem dokonaleji, než dospěláci! A ještě jedna rada: Tohle cukroví se v troubě nepeče, ale suší! Takže spěch opravdu není na místě.\\r\\n\\r\\nPodrobný fotonávod má zde: http://hobbymanie.tv/clanek/z-receptare-nasi-prababicky-bezlepkove-zloutkove-cukrovi-z-formicek/

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jiřina V. (Dr. Faust) ID 597865 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.1.2017, 7:54 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.413 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,242 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook