(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Krkonošské kyselo
Potřebné ingredience
120 g žitného chlebového kvásku
35 g sušených hřibovitých hub
200 g brambor
100 ml mléka
2 žloutky
2 lžíce másla
Mletý černý pepř
Sůl
Drcený kmín
200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu
Petrželka
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky nakrájené brambory, sůl a kmín.
V době kdy se nám vaří brambory (uvaříme je do poloměkka), si připravíme kvásek. Kvásek rozmícháme na hladkou kašičku s mlékem a pomalu vléváme do polévky. Na mírném ohni polévku povaříme ještě asi 15 minut.
Na závěr rozmícháme žloutky s kysanou smetanou nebo jogurtem, přilijeme do polévky a krátce povaříme.
Polévku zjemníme kouskem másla, které za stálého míchání necháme rozpustit a polévku odstavíme z ohně.
Polévku dochutíme solí a přidáme najemno nakrájenou petrželku.
V době kdy se nám vaří brambory (uvaříme je do poloměkka), si připravíme kvásek. Kvásek rozmícháme na hladkou kašičku s mlékem a pomalu vléváme do polévky. Na mírném ohni polévku povaříme ještě asi 15 minut.
Na závěr rozmícháme žloutky s kysanou smetanou nebo jogurtem, přilijeme do polévky a krátce povaříme.
Polévku zjemníme kouskem másla, které za stálého míchání necháme rozpustit a polévku odstavíme z ohně.
Polévku dochutíme solí a přidáme najemno nakrájenou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé