(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
podkéérkonošské kyselo

Potřebné ingredience
2 hrsti sušených hub (nejlépe nějaká směs hřibů)
3-4 velké brambory
3 vejce
kvas (suchý kvásek se prodává v obchodech)
1/2 litru vody
sůl, kmín, lžice másla
---------------------------------------------------------------
Postup přípravy
Kvásek si připravíme nejlépe 24hod předem. Vsypeme kvásek do misky a zalijeme asi s 1/2 l mírně vlažné vody a pořádně promícháme. Necháme kvásek jakoby vzejít a čas od času zamícháme (stačí 3* za den).
Houby a oloupané na kostky nakrájené brambory dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Až budou houby a brambory hotové, vmícháme z předchozího dne kvásek. Chvilku povaříme (asi 3-5min) chce to míchat aby se nepřipeklo dno. Připravíme si na pánvi míchaná vajíčka na rozpuštěném másle a hotová je přidáme do hrnce s polévkou. Zamícháme a může se podávat rovnou na prostřný stůl k obědu.
Houby a oloupané na kostky nakrájené brambory dáme do jednoho hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Až budou houby a brambory hotové, vmícháme z předchozího dne kvásek. Chvilku povaříme (asi 3-5min) chce to míchat aby se nepřipeklo dno. Připravíme si na pánvi míchaná vajíčka na rozpuštěném másle a hotová je přidáme do hrnce s polévkou. Zamícháme a může se podávat rovnou na prostřný stůl k obědu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé