(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pórková polévka 2L
Potřebné ingredience
Větší pórek,
1dcl mléka,
2 kostky zeleninového bujónu,
pepř,
muškátový oříšek,
nové koření,
máslo,
mouka,
petrželka,
Postup přípravy
• Pórek si nakrájíme na kolečka a světlejší část dáme stranou
• V hrnci si z másla a mouky uděláme jíšku, do které pak dáme pórek a smažíme
• Poté podlijeme vodou a čekáme až polévka začne vařit
• Do vroucí polévky přidáme bujón (zeleninový, masový – NE HOVĚZÍ SILNÉ BUJÓNY), pepř, nové koření. Nesolíme.
• Přidáme zbytek pórku, co jsme měli zvlášť a vaříme. Pokud se nám polévka nezdá moc hustá, můžeme dohustit.
• Nakonec přidáme mléko a špetku muškátu
• Pokud se nám polévka zdá málo výrazná, a málo slaná můžeme přidat podravku
TIP: podáváme s osmaženými houstičkami (krutony) pokapané olivovým olejem a posypané petrželkou nebo čerstvím najemno nasekaným pórkem
• V hrnci si z másla a mouky uděláme jíšku, do které pak dáme pórek a smažíme
• Poté podlijeme vodou a čekáme až polévka začne vařit
• Do vroucí polévky přidáme bujón (zeleninový, masový – NE HOVĚZÍ SILNÉ BUJÓNY), pepř, nové koření. Nesolíme.
• Přidáme zbytek pórku, co jsme měli zvlášť a vaříme. Pokud se nám polévka nezdá moc hustá, můžeme dohustit.
• Nakonec přidáme mléko a špetku muškátu
• Pokud se nám polévka zdá málo výrazná, a málo slaná můžeme přidat podravku
TIP: podáváme s osmaženými houstičkami (krutony) pokapané olivovým olejem a posypané petrželkou nebo čerstvím najemno nasekaným pórkem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
21. 8. 2009, 21:58