Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso na kmínu

Sojové maso na kmínu

Potřebné ingredience

Sojové maso (balíček), kmín, pepř, smetana na vaření, cibule,

Postup přípravy

Sojové maso si uvařím (dávám 1/2 kostky bujonu a soj. omáčku) poté scedím, nevymačkávám, jen nechávám trochu vychladnout. Na pánvi osmažím cibulku, přihodím soj.maso, kmín, pepř,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Masové Lasagne 3-4porce

Masové Lasagne 3-4porce

Potřebné ingredience

2cibule, 350g mletého masa, 1velký protlak, lasagně plátky (stačila polovina balíčku), 0,5l mléka, mouka a máslo na jíšku,5 stroušků česneku, oregano, bazalka, sůl, pepř, 200g eidam nebo mozarela, trocha parmazánu

Postup přípravy

1.omáčka - osmažíme cibulku, přidáme mleté maso, osmahneme, dále česnek, voda, protlak, aby z toho byla omáčka, osolíme, opepříme, dáme bazalku, oregáno.
2. Bešamelová omáčka -…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z červené čočky, s bramborem a tofu 2L

Polévka z červené čočky, s bramborem a tofu 2L

Potřebné ingredience

3/4 hrnku červené čočky, 2 brambory, 1/2 kostky tofu, 1 kostka bylinkového bujonu VITANA NATUR, petržel, cibulka, pepř, nové koření

Postup přípravy

Na másle spěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané tofu, čočku a dusíme. Podlijeme, přidáme brambory, bujon, pepř, nové koření a vaříme než je polévka hotová. Nakonec se přidá…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Potřebné ingredience

Mražená kukuřice,\r\nzelenina dle chuti (mrkvička, brokolice,porek, co mate doma)\r\n1/4 zeleninový bujón DM alnatura,\r\nmůžou být i bylinky,\r\n0,5l vody\r\novesné vločky

Postup přípravy

Hrnek kukuřice, zeleninu, bujón, 2hrsti vloček dáme vařit v hrnci. Když je zelenina hotová, rozmixujeme a můžeme podávat. Dětem moc chutná. Je dobrá i pro dospělé.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová přesnídávka pro nejmenší

Zeleninová přesnídávka pro nejmenší

Potřebné ingredience

Mrkev, brambory, pórek, voda, lžička olivového oleje

Postup přípravy

Množství záleží na Vás!!!
Pórek má občas dost výraznou chuť, proto jsem ho tam dala méně. Mrkviček a brambor tak nastejno.

Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme, dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Gyros omáčka k rýži (pálivé)

Gyros omáčka k rýži (pálivé)

Potřebné ingredience

balení gyros koření Vitana (jiné NE), kuřecí maso, 5 stroušků česneku, 0,5l smetany na vaření, pórek mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky.
Ve větší pánvi rozpálíme olej, dáme smažit maso a posypeme gyros směsí a smažíme. Poté přidáme česnek nakrájený na jemno, ne drcený. Přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 3 vejce, hrnek mléka, 12lžic oleje (může být i rozpuštěný tuk), 1hrnek cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr,

Postup přípravy

Mouku, cukr, mléko, vajička a olej smícháme dohromady. Necháme odležet.
Vymažeme si formu na pečení, a rozpálíme troubu.
Do těsta přidáme prášek na pečení. Který je nejlepší…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Červená omáčka s tofu (na špagety)

Červená omáčka s tofu (na špagety)

Potřebné ingredience

Konzerva drcených rajčat, tofu (uzené nebo natural), sojová omáčka, cibule, česnek, bazalka, pepř

Postup přípravy

Nejdříve si nahrubo (můžeme i na jemno) nastrouháme tofu, a přidáme do nej 2-3 lžíce sojove omáčky a promícháme.
Poté si rozpálíme olej, spěníme cibulku s česnekem, přidáme…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Obalovaný celer

Obalovaný celer

Potřebné ingredience

celer, ingredience na trojobal, podravka

Postup přípravy

• Celer okrájíme a rozkrájíme na čtvrtiny, které nakrájíme asi na 1cm silné medailonky.
• Vaříme ve vodě asi 8min. POZOR – musíme kontrolovat, aby nebyl moc měkký.
•…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže od večeře s vajíčkem a zázvorem

Rýže od večeře s vajíčkem a zázvorem

Potřebné ingredience

pánev wok, čerstvý zázvor, rýže,, světlá sojová omáčka, 6 vajec, červená cibule, jarní cibulka, čínské zelí

Postup přípravy

• Vejce rozklepneme, přidáme k nim 4 lžíce sojovky, zázvor na jemné nudličky, nakrájenou jarní cibulku a jen jemně zamícháme aby nám žloutky praskly.
• Na oleji osmažíme…

Zobrazit více...

Kategorie