Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Polévka z červené čočky, s bramborem a tofu 2L

0.0
Polévka z červené čočky, s bramborem a tofu 2L

Potřebné ingredience

3/4 hrnku červené čočky, 2 brambory, 1/2 kostky tofu, 1 kostka bylinkového bujonu VITANA NATUR, petržel, cibulka, pepř, nové koření

Postup přípravy

Na másle spěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhané tofu, čočku a dusíme. Podlijeme, přidáme brambory, bujon, pepř, nové koření a vaříme než je polévka hotová. Nakonec se přidá petrželka. Kdo chce si může dohustit, přisolit, přidat bujón.

Použila jsem uzené tofu, ale může být i natural, nebo jiné. Čočku jsem měla BIO loupanou, půlenou, byla hned hotová. V polévce se krásně rozvařila, takže polévka byla pěkně hustá.
Je vhodná pro děti, synovy moc chutnala. Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Babu13 24. 6. 2010, 11:43
Děkuji za prima recept. Konečně jednou něco zdravějšího (Y) Dnes jsem Váš recept vyzkoušela s menší změnou. Použila jsem natural Tofu a kdo má rád orientální vůni Indie může přidat trošku mletého koriandru a mletého (či čerstvého) zázvoru. I to je vhodná kombinace pro děti. (child6) (child5)
uhelenky 25. 6. 2010, 8:49
@Babu13 To jsem ráda, že chutnala. Já to okoukala ve vegetariánské restauraci v českém krumlově, bylo v ní tofu natural a hodně bylinek (čerstvé) Mohli jsme se utlouct. Tak jsem to zkusila doma. Měli v ní taky tofu natural, ale já měla zbytek uzeného, tak jsem ho tam hodila a nebylo to tak znát, trochu jsem se bála. Bylinky příště nakoupim, mysllím, že i čerství koriandr s petrželkou by byl bezvadný (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie