(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Polévka z červené čočky (výborná, rychlá :-))
Potřebné ingredience
2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 200g červené čočky, 1 litr zeleninového vývaru, 5 rajčat, sůl, bazalka, kysaná smetana na ozdobu
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme čočku a zeleninový vývar. Spařená rajčata oloupeme a rozmačkaná přidáme do polévky. Vaříme cca 20 minut. Osolíme, vmícháme nakrájenou bazalku a ozdobíme kopečkem kysané smetany.
(pro zjednodušení a hlavně zrychlení přípravy používám místo čerstvých rajčat ta sterilovaná od Valfrutty)
(pro zjednodušení a hlavně zrychlení přípravy používám místo čerstvých rajčat ta sterilovaná od Valfrutty)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
11. 3. 2010, 19:58
mohos
(upraveno)
21. 3. 2009, 20:32
Míšo, dnes jsem se opět vrátila - už poněkolikáté - k Vašemu receptu... Polévka je famózní , mám Vám to vyřídit od tchána, který se tu kvečeru objevil, tak jsem mu ji od oběda ohřála . Moc, opravdu moc chutnala nejen jemu, ale i nám.
MíšaC
(upraveno)
23. 3. 2009, 22:59
@mohos
To mám radost, že vám chutná stejně jako nám A zdravím všechny a tchána obzvlášť
kkkacka
(upraveno)
7. 4. 2008, 18:53
Díky za super recept. Polévka nemá chybu
MíšaC
(upraveno)
8. 4. 2008, 12:45
@kkkacka
To jsem ráda, že vám chutná