(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Krkonošské kyselo

Potřebné ingredience
Kvas na kyselo 250 g,sůl,sušené houby hrst,1 ČL kmínu,6 vajec,cibule střední,1/2 másla,mléko 1/4 l,8 ks brambor větší
Postup přípravy
Asi 1 l vody sůl,houby,kmín dáme vařit,když jsou houby měkké,přidáme kvas,který jsme rozmíchali ve vlažné vodě asi 300 ml a nalijeme k houbám a zavaříme.Pokud je husté přilejeme mléko.Usmažíme si cibulku do zlatova na másle a polovinu dáme do kysela a v druhý si upečeme vajíčka,které přisolíme podle potřeby.Vajíčka usmažené vložíme do kysela.Brambory si uvaříme zvlašt,přidáváme na talíř podle potřeby strávníka.Moc dobré dnes k obídku!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

krišon
(upraveno)
29. 9. 2016, 8:08
Miluju ho ... a ještě občas přidám pár kapek octa ...
nahlásit

Ksukol
(upraveno)
8. 12. 2010, 17:26







nahlásit

marcela54
(upraveno)
9. 12. 2010, 8:27
@Ksukol
ahojky




nahlásit

Liščátko
(upraveno)
15. 9. 2009, 17:12
Mňamky taky dělám
nevím proč se u nás traduje mírně povařit za stálého míchání 15min a děláme bez mléka
jste mi udělala takovou chuť, že musím pro kvásek a vařit





nahlásit

Mach
(upraveno)
14. 8. 2009, 16:29
To bych si dala



nahlásit

marcela54
(upraveno)
14. 8. 2009, 21:15
@Mach
už ho jdu ohřát Zlatuš





nahlásit

marz
(upraveno)
14. 8. 2009, 14:32













nahlásit

Liščátko
(upraveno)
15. 9. 2009, 17:13
@marz
škoda, že nejde poslat hned bych Vám ho poslala



nahlásit

marcela54
(upraveno)
14. 8. 2009, 15:41
@marz
Děkuji Maruš,tak pošlem,tady mají pořád,myslím,že by se sehnal někde v pekařství,kde pečou chlebík ,já mám v mrazáku pořád,vůbec navadí,tak klidně ,až někde narazíš,tak si vem víc
)






nahlásit