Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Babičino kyselo

0.0
Babičino kyselo

Potřebné ingredience

Brambory předem uvařené ve šlupce, sušené houby, vejce, smetana, sůl, pepř, kmín drcený, ocet, hl.mouka.

Postup přípravy

Naše oblíbené babičino kyselo bez kvásku.Dědeček neměl rád z kváskem a tak babička dělávala po celé léta toto kyselo, a naučila ho i mě a řeknu vám že se po něm doma jen zapráší je to mňamka a tak ho chci dopřát i vám!!!:-)

Dáme vařit vodu hodně sušených hub, sůl, pepř, drcený kmín a necháme vařit do změknutí hub.
Mezi tím si oloupeme předem uvařené brambory ve slupce a tvořítkem třeba na hronolky dáme do polévky.CHvíli vaříme.

Zahustíme smetanou a hl.moukou, né zas tak moc aby to nebylo husté, protože do polévky ještě dáme umýchaná vajíčka na másle, tím se to ještě kapánek zahustí.

Takto vypadá kyselko hotové i s umýchanými vajíčky.

Pak podáváme kdo chce může dochutit octem.

Přeji dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

martinabrigita 4. 1. 2013, 12:10
Tak se právě vaří a myslím, že už dle dílčích ochutnávek bude celkový výsledek mňamózní, (jidlo) což je při mých těhotenských nevolnostech co říct. Ukládám do oblíbených receptů. (clamp)
veleprcek 6. 5. 2013, 19:49
@martinabrigita tak hlavně jestli chutnala (pl) a zda od ochutnávek nějaká zbyla před dokončením v kastrólku :-) (mamca)
MILU999 3. 12. 2010, 10:35
(pl)zrovinka jí vařím..už se těším a doufám,že se povede (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie