Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Fazole po bretaňsku

0.0
Fazole po bretaňsku

Potřebné ingredience

fazole-suché nebo konzerva***měkký salám***kyselé okurky***kečup***cibule***masox***hl. mouka***olej***sladká paprika***mléko

Postup přípravy

Dělávám "od oka", ale zkušené hospodyňky si přizpůsobí množství počtu strávníků.
Fazole namočíme předem, druhý den v neslané vodě uvaříme. Současně s fazolemi si připravujeme bešamelovou omáčku: na oleji zpěníme cibulku, zasypeme hl. moukou a lžící sladké papriky. Osmahneme, zaléváme mlékem a vývarem z fazolí /pokud máme konzervu, tak vodou/. Mělo by mít konzistenci asi jako krupičná kaše. Povaříme, přidáme masox, kečup, pokrájený měkký salám a na závěr pokrájené okurky, které teprve dodají jídlu šmrnc. Nepoužívám vůbec sůl, masox i salám jsou už slané dost. Fazole slijeme a všechno smícháme. Toto je jediné luštěninové jídlo, které mi doma chlapi sní.

Takto vypadá samotná omáčka. Hustá, že neteče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 11. 4. 2008, 7:27
MUsím poděkovat za skvělý recept,který obohatil náš jídelníček. :-p Moc nám to chutnalo. Díky Táňa (hello)
matejan 14. 4. 2008, 21:18
@backa (hello) (hello) (B)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie