(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Fazole po bretaňsku

Potřebné ingredience
fazole-suché nebo konzerva***měkký salám***kyselé okurky***kečup***cibule***masox***hl. mouka***olej***sladká paprika***mléko
Postup přípravy
Dělávám "od oka", ale zkušené hospodyňky si přizpůsobí množství počtu strávníků.
Fazole namočíme předem, druhý den v neslané vodě uvaříme. Současně s fazolemi si připravujeme bešamelovou omáčku: na oleji zpěníme cibulku, zasypeme hl. moukou a lžící sladké papriky. Osmahneme, zaléváme mlékem a vývarem z fazolí /pokud máme konzervu, tak vodou/. Mělo by mít konzistenci asi jako krupičná kaše. Povaříme, přidáme masox, kečup, pokrájený měkký salám a na závěr pokrájené okurky, které teprve dodají jídlu šmrnc. Nepoužívám vůbec sůl, masox i salám jsou už slané dost. Fazole slijeme a všechno smícháme. Toto je jediné luštěninové jídlo, které mi doma chlapi sní.
Fazole namočíme předem, druhý den v neslané vodě uvaříme. Současně s fazolemi si připravujeme bešamelovou omáčku: na oleji zpěníme cibulku, zasypeme hl. moukou a lžící sladké papriky. Osmahneme, zaléváme mlékem a vývarem z fazolí /pokud máme konzervu, tak vodou/. Mělo by mít konzistenci asi jako krupičná kaše. Povaříme, přidáme masox, kečup, pokrájený měkký salám a na závěr pokrájené okurky, které teprve dodají jídlu šmrnc. Nepoužívám vůbec sůl, masox i salám jsou už slané dost. Fazole slijeme a všechno smícháme. Toto je jediné luštěninové jídlo, které mi doma chlapi sní.

Takto vypadá samotná omáčka. Hustá, že neteče.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

backa
(upraveno)
11. 4. 2008, 7:27
MUsím poděkovat za skvělý recept,který obohatil náš jídelníček.
Moc nám to chutnalo. Díky Táňa


nahlásit

matejan
(upraveno)
14. 4. 2008, 21:18
@backa



nahlásit