(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Čočka po římsku
Potřebné ingredience
Čočka, cibule, rajský protlak, kečup, olej, sůl, pepř, tymián, oregano, slunečnicová semínka
Postup přípravy
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka.
Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s asi 1 hrnkem vývaru z čočky, aby čočka získala správnou konzistenci (něco jako čočka na kyselo). Osolíme, můžeme dochutit kečupem.
Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi a posypeme jimi porce čočky. Podáváme s chlebem nebo topinkou.
Dobrou chuť.
Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s asi 1 hrnkem vývaru z čočky, aby čočka získala správnou konzistenci (něco jako čočka na kyselo). Osolíme, můžeme dochutit kečupem.
Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi a posypeme jimi porce čočky. Podáváme s chlebem nebo topinkou.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
onasi
(upraveno)
19. 2. 2009, 20:15
mňam, to jistě někdy vyzkouším!!!
kalimera
(upraveno)
20. 2. 2009, 9:52
@onasi
Díky, Dášenko . Pak písněte, jak chutnalo .
alfleila
(upraveno)
20. 9. 2008, 20:37
To vypadá velmi chutně, Pavli! Používáš čočku zelenou nebo červenou?
kalimera
(upraveno)
20. 9. 2008, 20:48
@alfleila
Díky Ivi, tohle je z takové te klasické "hnědozelené" čočky.