Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Čočka po římsku

0.0
Čočka po římsku

Potřebné ingredience

Čočka, cibule, rajský protlak, kečup, olej, sůl, pepř, tymián, oregano, slunečnicová semínka

Postup přípravy

Předem namočenou čočku uvaříme doměkka.

Na oleji osmažíme nadrobro nakrájenou cibulku. Přidáme protlak, tymián, pepř, oregano a prohřejeme. Vmícháme uvařenou čočku spolu s asi 1 hrnkem vývaru z čočky, aby čočka získala správnou konzistenci (něco jako čočka na kyselo). Osolíme, můžeme dochutit kečupem.

Slunečnicová semínka opražíme nasucho na pánvi a posypeme jimi porce čočky. Podáváme s chlebem nebo topinkou.

Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

onasi 19. 2. 2009, 20:15
mňam, to jistě někdy vyzkouším!!!
kalimera 20. 2. 2009, 9:52
@onasi Díky, Dášenko (hello). Pak písněte, jak chutnalo :-$.
alfleila 20. 9. 2008, 20:37
To vypadá velmi chutně, Pavli! Používáš čočku zelenou nebo červenou?
kalimera 20. 9. 2008, 20:48
@alfleila Díky Ivi, tohle je z takové te klasické "hnědozelené" čočky. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie