Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Čočka po brněnsku

0.0
Čočka po brněnsku

Potřebné ingredience

250 g čočky, 2 kosty bujonu, mrkev, celer, cibulka, tuk, mouka, koření, zakysaná smetana

Postup přípravy

Příprava je snadná. Předem namočených 250 g čočky uvaříte do poloměkka s 2 kostkami bujonu. Později k ní přidáte nahrubo nakrájenou mrkev a o něco méně celeru. Na sádle osmahnete cibulku a zaprášíte moukou. Přebytečnou vodu z čočky slijete a čočku zahustíte cibulovou zásmažkou. Dochutíte citronovou šťávou, solí, pepřem a zelenou petrželkou. Nakonec vmícháte kelímek zakysané smetany. (je možné dělat i bez zahuštění a cibule - též chutná výtečně.)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dunuska 18. 4. 2011, 12:45
(Y) (Y) (Y) Tak tuhle čočku milujeme :-) Dělám ji už roky a je fakt super. Rozhodně ji zkuste, nebudete litovat. (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie