(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Čočka po brněnsku
Potřebné ingredience
250 g čočky, 2 kosty bujonu, mrkev, celer, cibulka, tuk, mouka, koření, zakysaná smetana
Postup přípravy
Příprava je snadná. Předem namočených 250 g čočky uvaříte do poloměkka s 2 kostkami bujonu. Později k ní přidáte nahrubo nakrájenou mrkev a o něco méně celeru. Na sádle osmahnete cibulku a zaprášíte moukou. Přebytečnou vodu z čočky slijete a čočku zahustíte cibulovou zásmažkou. Dochutíte citronovou šťávou, solí, pepřem a zelenou petrželkou. Nakonec vmícháte kelímek zakysané smetany. (je možné dělat i bez zahuštění a cibule - též chutná výtečně.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dunuska
(upraveno)
18. 4. 2011, 12:45
Tak tuhle čočku milujeme Dělám ji už roky a je fakt super. Rozhodně ji zkuste, nebudete litovat.