(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Čočka po španělsku
Potřebné ingredience
čočka
1 cibule
200g kuřecího /králičího,hovězího,vepřového/ masa
1-2 rajčata
3-4 brambory
mražená zelenina /nebo dle chuti-květák,brokolice,mrkev.,cuketa,dýně.../
2 stroužky česneku
Postup přípravy
Na cibulce opečeme kousky masa, osolíme.Přidáme pokrájené rajče /lepší bez šlupky/ , česnek a všechnu zeleninu a brambory.Podle potřeby podléváme. Vaříme dokud nejsou měkké brambory.
Vedle v hrnci si zatím uvaříme čočku.
Jestli chcete mít polévku hodně hustou,tak čočku trochu slijeme a pokud ne,tak vše smícháme dohromady a je hotovo.
Dobré je přikrájet klobásu a podle chuti přidávám petrželku a někdy trochu rajského protlaku -jak se mi chce. Je to výborná polévka a lze ji takto připravit i s cizrnou /místo čočky cizrna/
Vedle v hrnci si zatím uvaříme čočku.
Jestli chcete mít polévku hodně hustou,tak čočku trochu slijeme a pokud ne,tak vše smícháme dohromady a je hotovo.
Dobré je přikrájet klobásu a podle chuti přidávám petrželku a někdy trochu rajského protlaku -jak se mi chce. Je to výborná polévka a lze ji takto připravit i s cizrnou /místo čočky cizrna/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé