Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Čočka na kyselo

0.0
Čočka na kyselo

Potřebné ingredience

čočka
olej
cibule
hladká mouka
ocet
sůl
vejce
masox

Postup přípravy

Čočku uvaříme do poloměkka bez soli - tu přidáme ke konci vaření, ale jen špetku.
Pak si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, až zesklovatí, přidáme hladkou mouku, promícháme, přilijeme vodu, dáme 1 masox a vaříme 15 minut za stálého míchání. Pokud je zásmažka hustá, přilijeme i trošku vody z uvařené čočky.
Po 15 minutách přidáme uvařenou čočku, podle chuti osolíme, dáme ocet.
Příloha - volí oko, okurek, chleba.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

avynka 17. 10. 2008, 23:13
Zítra se chystám na čočku na kyselo a tak jen pro jistotu se koukám, zda ji náhodou nevaříte jinak než já :-p (H). Ne, nevaříte, čočka je u nás velmi oblíbené jídlo, dělám ji docela často a tak zítra si rodinka pošmákne (Y). Jééé, teď koukám, že máte dokonce stejný talíře jako my ;-).
arabelka 18. 10. 2008, 11:34
@avynka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie