(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Čočka na kyselo
Potřebné ingredience
čočka
olej
cibule
hladká mouka
ocet
sůl
vejce
masox
Postup přípravy
Čočku uvaříme do poloměkka bez soli - tu přidáme ke konci vaření, ale jen špetku.
Pak si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, až zesklovatí, přidáme hladkou mouku, promícháme, přilijeme vodu, dáme 1 masox a vaříme 15 minut za stálého míchání. Pokud je zásmažka hustá, přilijeme i trošku vody z uvařené čočky.
Po 15 minutách přidáme uvařenou čočku, podle chuti osolíme, dáme ocet.
Příloha - volí oko, okurek, chleba.
Pak si na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, až zesklovatí, přidáme hladkou mouku, promícháme, přilijeme vodu, dáme 1 masox a vaříme 15 minut za stálého míchání. Pokud je zásmažka hustá, přilijeme i trošku vody z uvařené čočky.
Po 15 minutách přidáme uvařenou čočku, podle chuti osolíme, dáme ocet.
Příloha - volí oko, okurek, chleba.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
avynka
(upraveno)
17. 10. 2008, 23:13
Zítra se chystám na čočku na kyselo a tak jen pro jistotu se koukám, zda ji náhodou nevaříte jinak než já . Ne, nevaříte, čočka je u nás velmi oblíbené jídlo, dělám ji docela často a tak zítra si rodinka pošmákne . Jééé, teď koukám, že máte dokonce stejný talíře jako my .
arabelka
(upraveno)
18. 10. 2008, 11:34
@avynka