Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Drožďová gulášová polévka

Drožďová gulášová polévka

Potřebné ingredience

olej***1 cibule***2 kostky droždí***kostka masoxu***2 buřty - nebo 10 dkg salámu***2-3 brambory***3 stroužky česneku***majoránka***kmín***sladká paprika - množství koření podle chuti

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibulku, na to rozpustit droždí do zhnědnutí. Zalít litrem horké vody. Do toho nakrájet na kostičky brambory , kostku masoxu a vařit. Dále přidat česnek a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole po bretaňsku

Fazole po bretaňsku

Potřebné ingredience

fazole-suché nebo konzerva***měkký salám***kyselé okurky***kečup***cibule***masox***hl. mouka***olej***sladká paprika***mléko

Postup přípravy

Dělávám "od oka", ale zkušené hospodyňky si přizpůsobí množství počtu strávníků.
Fazole namočíme předem, druhý den v neslané vodě uvaříme. Současně s fazolemi si připravujeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Superjednoduché těsto na štrůdl

Superjednoduché těsto na štrůdl

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky *** 1 bílý jogurt *** 1 hera *** špetka soli

Postup přípravy

Zpracujeme a necháme odležet, dávám tak na půl dne do lednice. Po upečení chce víc pocukrovat, těsto není sladké. Jak se plní štrůdl snad víte, kdyby ne, tak písněte vzkaz. :-)

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Hrníčkové lívance i pro začátečnice

Hrníčkové lívance i pro začátečnice

Potřebné ingredience

2 hrnky vlažného mléka, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka soli, lžíce cukru, 1-2 vejce

Postup přípravy

Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Já prostě všechno zamíchám drátěnou kvedlačkou a nechám v teple pod utěrkou kynout - nejlépe vyhřát troubu na 50 st. , vypnout a…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Nudle "mlaskala"

Nudle "mlaskala"

Potřebné ingredience

Široké nudle nebo fleky, NIVA, česnek

Postup přípravy

Uvařím těstoviny podle návodu. Do talíře nastrouhám nivu a podle chuti česneku. Smíchám s horkými těstovinami. Mlaskají při tom nudle i my. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Vánočka - zkušební pokus - postup pletení

Vánočka - zkušební pokus - postup pletení

Potřebné ingredience

1/2 kg polohrubé mouky/1 kostka droždí - 42 g/100 g tuku -hera apod./90 g cukru krupice/3 žloutky/vanilkový cukr - sáček/2 dcl mléka/špetka soli/mandle, oříšky , rozinky - podle chuti/vajíčko na potření

Postup přípravy

Zpracujeme z přísad kynuté těsto a necháme déle kynout - je docela mastné a tužší. Všechny přísady musí mít pokojovou teplotu, hlavně droždí nechat déle v pokoji oteplat, tuk…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽELATINA - jak na to

ŽELATINA - jak na to

Potřebné ingredience

želatina

Postup přípravy

- listy želatiny namočíme na 5 minut do studené vody a nabobtnalé je pomalu za mírného zahřívání rozpustíme
- přidáme trochu krému, rozmícháme a teprve pak zamícháme do zbytku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TĚSTO - JAK NA TO

TĚSTO - JAK NA TO

Potřebné ingredience

různé

Postup přípravy

PIŠKOTOVÉ - dávat jen čerstvá vejce pokojové teploty
- část mouky můžeme nahradit mletými oříšky nebo mandlemi
- sníh…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Grenadýrmarš - když už doma není ale lautr nic

Grenadýrmarš - když už doma není ale lautr nic

Potřebné ingredience

Brambory, těstoviny, sůl, olej, cibule

Postup přípravy

Dám vařit brambory do většího hrnce než je potřeba, když jsou trochu ovařené, přileju horkou vodu a přihodím tam těstoviny - nejlépe flíčky nebo co zrovna máte kromě špaget,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

kotlety, brambory, kelímek smetany, tvrdý sýr, cibule, olej, 1 cibule, sůl, pepř

Postup přípravy

Kotlety - počet podle počtu strávníků- naklepeme, osolíme a případně opepříme. Do pekáčku nalijeme olej a na dno nasypeme nakrájenou cibuli. Na to naklademe plátky kotlet.…

Zobrazit více...

Kategorie