Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

TĚSTO - JAK NA TO

0.0
TĚSTO - JAK NA TO

Potřebné ingredience

různé

Postup přípravy

PIŠKOTOVÉ - dávat jen čerstvá vejce pokojové teploty
- část mouky můžeme nahradit mletými oříšky nebo mandlemi
- sníh vmícháváme zlehka metlou
- rychle zpracovat a hned upéct
Kdy je hotové - prstem lehce zmáčkneme povrch těsta, jestliže se malý důlek hned zase zvedne, je piškot hotový
- nízký piškot na roládu nepečeme déle než 10-12 minut, hned dáme na vlhkou a pocukrovanou utěrku a i s utěrkou srolovat

KYNUTÉ
- všechny přísady mají pokojovou teplotu, nedávat do průvanu, všechny tekutiny vlažné - ne horké
- jemné a porézní těsto se podaří, když ho připravíme den předem, a přikryté vložíme na 8 hodin do ledničky
- zvlášť jemné - během hnětení do těsta přidáme 1-2 lžíce nízkotučného tvarohu nebo jogurtu

ODPALOVANÉ
- jakmile se leskne a táhne se do pevných špiček, je optimální
- co nejdřív po vypracování dát péct, jinak zašedne a lepí se
- během pečení neotvírat troubu
- ještě teplý moučník nařízneme, aby se mohl zevnitř odpařit a zůstal křupavý
- krém a šlehačku plníme až těsně před podáváním, aby nezvodnatělo

NA ŠTRÚDL
- zpracováváme vždy pouze ručně
- můžeme připravit předem a vložit do mikrotenu do chladna

KŘEHKÉ TĚSTO
- přísady studené přímo z ledničky a rychlá práce
- aby se upeklo pěkně do křupava, dáme ve folii na 20 minut do lednice
- vyvalujeme na placku mezi dvěma aršíky průsvitné folie
- můžeme ho také zmrazit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie