Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 216 návštěvníků)

Estonský kringel

0.0
Estonský kringel

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600g hladké mouky, 40g droždí. Náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100g změklého másla.

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně a necháme nakynout. Já osobně doporučuji pekárnu, je to absolutně bez práce a vyndáte již hotové těsto. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý asi 0,5 cm. Po celé ploše potřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru smíchaného se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromad jako cop (viz foto). Z pletence tvarujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut. Podle původního receptu se dělá věnec jeden velký, ale těsta je poměrně dost i na dva menší (cca 25 cm průměr).

Těsto vyndané z pekárny.

Vyválené těsto cca 0,5 cm vysoké.

Potřené těsto máslem a posypané náplní.

Zavinuté těsto do roládky.

Stočíme do věnečku a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Rozkrojíme podélně na poloviny

A takto krásně vypadá po vyndání z trouby.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nasta77 8. 5. 2014, 16:26
(Y) (Y)Vynikající |:o) |:o)
Mirisek21 7. 12. 2013, 23:01
(Y)
Danča232 23. 11. 2013, 22:03
mám za sebou první pokus a je to luxusní!!! ještě to nestihlo vystydnout a už jsme to museli ochutnat (clamp)
Vanusak 23. 11. 2013, 20:20
Tak jsem konečně taky vyzkoušela, mám je sice s větší kůrkou, ale ta je tam nakonec úplně famózní. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4498507diskuse (F)
Obchůdek pro radost 23. 11. 2013, 21:44
@Vanusak Tedy vypadají oba božsky, taky už jsem je dlouho nedělala, úplně se mi sbíhají sliny. Asi je brzy zase udělám. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
minarja 20. 9. 2013, 19:01
Výborné (clamp)Už jsem je dělala podle tohoto receptu několikrát a vždy byly oba hned pryč (L) (Y)
Obchůdek pro radost 23. 9. 2013, 7:49
@minarja (child1) (child1) (child1) (child1)
domicez 3. 5. 2013, 16:02
(child9)
Ankapec (upraveno) 29. 3. 2013, 13:05
už ho pečieme.... tak sa tešíme :-) podaril sa a chutí, díííík za recept
Obchůdek pro radost 29. 3. 2013, 18:06
@Ankapec tak to mě moc těší (clamp) (clamp)
barcheta 16. 3. 2013, 10:21
zatim mam v troube,ale vypada velmi dobre!!!
Aluch 22. 1. 2013, 22:08
(zajic) (clamp) (Y)
peky2 12. 1. 2013, 17:27
Musím jen a jen chválit (Y) (Y) (Y) (Y) dnes jsem zkusila a je výborný (L) (L) (L) (C) (hello)
Obchůdek pro radost 16. 1. 2013, 7:52
@peky2 Tak to mě těší, přeji dobrou chuť (hello)
apasionata 1. 12. 2012, 17:18
taky jsem ho už pekla a varianta skořice je fakt výborná (Y)
carodejka71 28. 11. 2012, 19:01
No já nechci vysírat, ale dělám ho už delší dobu podle receptu z facebooku a už jsme vyzkoušela snad 10 nápní, ale skořice a čokoláda vede.A slaná varianta je taky skvělá.Každopádně stačí dát do ggogle vyhledávače Estonský kringel a je tam hafo receptů.Jsem si všimla, žabomyší války, na jiným receptu, kdo je jako první. :-D
hladilova 11. 11. 2012, 18:04
moc děkuji za recept, |:o)upečeno a samozřejmě ihned snědeno (^)díííky
Obchůdek pro radost 12. 11. 2012, 9:23
@hladilova (Y) (Y) (Y)
zdenula12 11. 11. 2012, 10:05
Jituš vyzkoušeno :-$ je vynikající (Y) nevydržel ani půl hodiny ,-) (hello)
Obchůdek pro radost 11. 11. 2012, 15:14
@zdenula12 (Y) (Y) (Y)
mamkule 7. 11. 2012, 20:44
(Y) (Y) (Y) akorát to první umotání, příště už to dám lépe ,-) ,-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kozlik 4. 11. 2012, 17:52
(clamp)Výborný recept.Dlouho jsem se na něj dívala.Včera jsem vyzkoušela.A doma sklidil velký úspěch!!!!Doporučuji (Y) (Y)
Lucianka 2. 11. 2012, 12:23
(^) Dobrý den, super recept - málo práce, hodně muziky (Y) Jednoduchý a - když nepočítám dobu kynutí těsta - rychlý moučník, velice efektní. V noci jsem upekla, dopoledne přišla kamarádka a jeden z těch dvou jsme hned snědly ,-) ,-) Všem doporučuji!!!!! Lucie
Edka 28. 10. 2012, 14:12
Prosím Vás kvásek se nemusí dělat? Nemám pekárnu.Děkuji
Obchůdek pro radost 28. 10. 2012, 17:09
@Edka Právě, že musí, je to kynuté těsto, ale určitě i mimo pekárnu to lze, jako klasické kynuté těsto (Y) Jitka
Wiktorie 27. 10. 2012, 19:33
Právě dopečeno a vůně v celém bytě (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Chuťově vynikající, naivně jsem si myslela, že zbude na snídani :-D :-D :-D :-D :-D :-D. Díky moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Obchůdek pro radost 27. 10. 2012, 20:03
@Wiktorie (Y) (Y)Jo to jsem si taky myslela, když jsem ho pekla, zmizel ještě teplý (L)
linaevelina 27. 10. 2012, 14:29
Děkuji za recept, peču jej podle Vás už po třetí . Nemám pekárnu a osvědčilo se mi dát mléka tak 300ml. S těstem se krásně pracuje a kringel nám chutná jedna báseň. (Y)
Obchůdek pro radost 27. 10. 2012, 20:04
@linaevelina (Y) (Y) (Y)Jsem moc ráda, že jste spokojená, nám se taky osvědčil (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie