(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
ESTONSKÝ KRINGEL
Potřebné ingredience
V pekárně nebo ručně zadělejte kynuté těsto z: 300 g hladké mouky, špetky soli, 120 ml mléka, 15 g čerstvého droždí, 30 g másla, 1 žloutku, 1 polévkové lžíce cukru
Postup přípravy
Vykynuté těsto vyválejte, na co nejtenčeji to zvládnete. Ještě předtím si připravte na potření placky směs z:
60 g másla
4-5 lžic krupicového cukru
3 rovných lžiček skořice
Směsí potřete placku. Máslo je lepší s ostatním utřít jen změklé, ne rozpuštěné. Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření. Zarolujte. Ostrým nožem rozřízněte vejpůl. Zamotejte podle návodu a pečte na 180 °C cca 25 minut - do zezlátnutí. Na závěr můžete jen pocukrovat nebo potřít oslazeným máslem nebo cukrovou vodou anebo zbytkem z náplně. Teplý chutná nejlépe. Kromě skořice lze Kringel plnit i rozinkami, jablky s rozinkami a oříšky, polévat čokoládou nebo ho můžete posypat kousky mandlí.
60 g másla
4-5 lžic krupicového cukru
3 rovných lžiček skořice
Směsí potřete placku. Máslo je lepší s ostatním utřít jen změklé, ne rozpuštěné. Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření. Zarolujte. Ostrým nožem rozřízněte vejpůl. Zamotejte podle návodu a pečte na 180 °C cca 25 minut - do zezlátnutí. Na závěr můžete jen pocukrovat nebo potřít oslazeným máslem nebo cukrovou vodou anebo zbytkem z náplně. Teplý chutná nejlépe. Kromě skořice lze Kringel plnit i rozinkami, jablky s rozinkami a oříšky, polévat čokoládou nebo ho můžete posypat kousky mandlí.
zapletení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucieanezka
(upraveno)
28. 7. 2017, 15:25
Vypadá to úžasně, je to úžasné. Doporučuju ze dvou dávek (600g mouky), je větší, lépe se zamotá, lépe vypadá - a je ho víc k sežrání
chucky 1111
(upraveno)
4. 7. 2013, 13:38
Já ho asi špatně zamotala,je dobrej jen ho mám tenkej a ne moc pěknej
Minehava
(upraveno)
30. 3. 2013, 22:20
Pardon já už jsem tak zpitomělá, že jsem četla Estonský krmelec jinak recept
Leonie
(upraveno)
30. 3. 2013, 21:29
vypadá to užasně vyskouším dekuji za postup