Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

ESTONSKÝ KRINGEL

0.0
ESTONSKÝ KRINGEL

Potřebné ingredience

V pekárně nebo ručně zadělejte kynuté těsto z: 300 g hladké mouky, špetky soli, 120 ml mléka, 15 g čerstvého droždí, 30 g másla, 1 žloutku, 1 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy

Vykynuté těsto vyválejte, na co nejtenčeji to zvládnete. Ještě předtím si připravte na potření placky směs z:
60 g másla
4-5 lžic krupicového cukru
3 rovných lžiček skořice
Směsí potřete placku. Máslo je lepší s ostatním utřít jen změklé, ne rozpuštěné. Trošku si nechejte v misce na závěrečné potření. Zarolujte. Ostrým nožem rozřízněte vejpůl. Zamotejte podle návodu a pečte na 180 °C cca 25 minut - do zezlátnutí. Na závěr můžete jen pocukrovat nebo potřít oslazeným máslem nebo cukrovou vodou anebo zbytkem z náplně. Teplý chutná nejlépe. Kromě skořice lze Kringel plnit i rozinkami, jablky s rozinkami a oříšky, polévat čokoládou nebo ho můžete posypat kousky mandlí.

zapletení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lucieanezka 28. 7. 2017, 15:25
Vypadá to úžasně, je to úžasné. Doporučuju ze dvou dávek (600g mouky), je větší, lépe se zamotá, lépe vypadá - a je ho víc k sežrání :-)
chucky 1111 4. 7. 2013, 13:38
Já ho asi špatně zamotala,je dobrej jen ho mám tenkej a ne moc pěknej :-(
Minehava 30. 3. 2013, 22:20
:-D Pardon já už jsem tak zpitomělá, že jsem četla Estonský krmelec ,-) jinak recept (Y)
Leonie 30. 3. 2013, 21:29
vypadá to užasně vyskouším dekuji za postup (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie