Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Valentýnský řez

0.0
Valentýnský řez

Potřebné ingredience

Porce: 1 plech (28x35cm) SUROVINY: světlé těsto: 3 vejce, 3 lžíce špaldové mouky hladké, 2 lžíce třtinového cukru (very dark); kakaové těsto: 6 vajec, 6 lžic špaldové mouky hladké, 4 lžíce třtinového cukru (very dark), 1-2 lžíce bio kakaového prášku; višňová marmeláda na potření, 400ml rostlinné šlehačky, 250g měkkého tvarohu, 100g hořké čokolády (Vivani)

Postup přípravy

Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35min. Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout. Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.

https://www.facebook.com/dlabemesmishkou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

BabiD 11. 2. 2014, 9:31
Dobrý den,konečně jsem objevila způsob přípravy jídla,který mě oslovil.Děkuji,jste skvělá.Da.Ke.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie