Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

ESTONSKÝ KRINGEL

0.0
ESTONSKÝ KRINGEL

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 2 žloutky, 50 g rozpuštěného másla, 1 lžíce cukru, 1 lžička soli, 600 g hladké mouky, 40 g čerstvého droždí náplň: 10 lžic cukru krupice, 3 lžičky skořice, 100 g změklého másla

Postup přípravy

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, ručně nebo v pekárně, a necháme nakynout.
Cukr smícháme se skořicí. Já jsem dala méně skořice a přidala jsem trošku nastrouhaných jablíček....hůř se to ale motá :o(
Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na obdélník tlustý 1 cm. Po celé ploše natřeme polovinou změklého másla a posypeme polovinou směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu.
Ostrým nožem rozkrojíme po délce na poloviny a ty pak zamotáme dohromady (viz foto). Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení.
Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.
Jiná varianta: vynecháme skořici a pocukrované těsto posypeme rozinkami.
Podle původního receptu se dělá věnec jen jeden, mně připadalo těsta docela hodně, tak jsem ho rozdělila na dvě části.
Doporučuju rozříznout až na plechu !!!
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeptiska31 25. 3. 2014, 9:53
Dělám ho již dlouho,je výborný.Z této dávky jsou dva věnce,většinou dělém jeden skořicový a jeden makový! |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie