(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Cizrnové curry s rajčaty a špenátem

Potřebné ingredience
Suroviny na 2 porce
Rostlinný olej
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, rozetřené
2 cm čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný
1 lžička kari pasty
200 g konzervovaných rajčat
200 g cizrny z plechovky, bez nálevu
160 g špenátu, natrhaného na kousky
Sůl a čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce řeckého jogurtu
Několik větviček koriandru
1 malé rajče, nakrájené na plátky
Postup přípravy
Luštěniny nepochybně patři i k českému vyváženému jídelníčku. Mnoho dospělých je má však spojené spíše se školní jídelnou – čočka na kyselo nebo hrachová kaše bez chutě i vůně jistě nejsou pokrmy, na které by chtěli vzpomínat. Zkuste luštěninám vylepšit reputaci s tímto jednoduchým receptem programu The 1:1 Diet, který překvapí svou svěží a lehkou chutí!
Pánev potřete olejem, cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte. Přidejte kari pastu a vařte ještě 1 minutu, aby se chutě spojily.
Přidejte rajčata a vařte 5 minut, pak vmíchejte cizrnu a špenát. Vařte ještě dalších 4–5 minut, dokud se vše společně neprohřeje. Dochutíme solí a pepřem, rozdělte kari na 2 misky a podávejte s lžící jogurtu, nasekaným koriandrem a plátky rajčat.
Pánev potřete olejem, cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte. Přidejte kari pastu a vařte ještě 1 minutu, aby se chutě spojily.
Přidejte rajčata a vařte 5 minut, pak vmíchejte cizrnu a špenát. Vařte ještě dalších 4–5 minut, dokud se vše společně neprohřeje. Dochutíme solí a pepřem, rozdělte kari na 2 misky a podávejte s lžící jogurtu, nasekaným koriandrem a plátky rajčat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé