Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Cizronový hrnec

0.0
Cizronový hrnec

Potřebné ingredience

100g suché cizrny BIO (nebo konzervované), velká cibule, 3 stroužky česneku , 3 růžičky květáku ,1 bílá paprika, 1 velké rajče, kousek čersvého fenyklu, stonek řapíkatého celeru, ojej, sůl, ume ocet, bílé víno, kurkuma, koriandr mletý, špetka římského kmínu, čersvé bylinky na posypání. Příloha: bulgur, jáhly, rýže....

Postup přípravy

Cizrnu si předem na 2 dny namočím ve studené vodě (2x za den vodu vyměňuji), poté zaliji horkou vodou a mírným varem vařím 1hod, až jde prsty rozmáčknout. Zašokuji několikrát hodně studenou vodou abych cizrnu zbavila slupek, které nadýmají. Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, přidám drcený česnek, koření a 1 min restuji. Přidám narájený květák, rajče, papriku, řapíkatý celer a restuji cca 2 min., osolím, podliji bílým vínem, nechám vyprchat alkohol, potom horkou vodou a pod podkičkou nechám 10 min. bubtat. Dochutím ume octem popř. citronovou šťávou, dýňovým olejem a čerstvými bylinkami. PS: foto je ilustrační, ale takhle, plus ještě trocha zeleninky, také moje cizrna vypadala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 19. 3. 2017, 22:12
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie