(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Cizronový hrnec
Potřebné ingredience
100g suché cizrny BIO (nebo konzervované), velká cibule, 3 stroužky česneku , 3 růžičky květáku ,1 bílá paprika, 1 velké rajče, kousek čersvého fenyklu, stonek řapíkatého celeru, ojej, sůl, ume ocet, bílé víno, kurkuma, koriandr mletý, špetka římského kmínu, čersvé bylinky na posypání. Příloha: bulgur, jáhly, rýže....
Postup přípravy
Cizrnu si předem na 2 dny namočím ve studené vodě (2x za den vodu vyměňuji), poté zaliji horkou vodou a mírným varem vařím 1hod, až jde prsty rozmáčknout. Zašokuji několikrát hodně studenou vodou abych cizrnu zbavila slupek, které nadýmají. Na pánvi rozpálím olej, orestuji cibulku, přidám drcený česnek, koření a 1 min restuji. Přidám narájený květák, rajče, papriku, řapíkatý celer a restuji cca 2 min., osolím, podliji bílým vínem, nechám vyprchat alkohol, potom horkou vodou a pod podkičkou nechám 10 min. bubtat. Dochutím ume octem popř. citronovou šťávou, dýňovým olejem a čerstvými bylinkami. PS: foto je ilustrační, ale takhle, plus ještě trocha zeleninky, také moje cizrna vypadala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
19. 3. 2017, 22:12