SRDÍČKOVÝ, slaný koláč na francouzský způsob......dobrý oběd i skvělá večeře .... třeba k Valentýnu

Potřebné ingredience
Listové těsto,cibule,pikantní klobása,2 rajčata,2-3 druhy papriky (z každé cca půlku )bazalka (nejlépe čerstvá),steril. žampiony (bez nálevu),sůl,pepř, olivový olej,sýr Niva, smetana ke šlehání, 2 vejce, případně oblíbená směs koření
Postup přípravy
Vyválíme plát listového těsta ,vykrojíme kruh , vložíme do větší , kulaté formy, (na pečící papír) přidáme podušenou směs, posypeme polovinou nastrouhané Nivy , zalijeme rozšlehaným vejcem s troškou smetany (asi 1 dc), ,posypeme zbytkem Nivy. Případně dokořeníme oblíbenou směsí koření (nemusí být).Ze zbytku těsta vykrájíme srdíčka( pomašlujeme vajíčkem) a na 220 st. upečeme .(v horkovzduchu asi za 25 min.
Dobrou ,.....nejen VALENTÝNSKOU chuť

1.Podušená směs

2.Posypáno sýrem.

3.Přelito rozšlehaným vejcem se smetanou a posypáno zbytkem sýra.

4.Srdíčka a srdíčka

5.Upečeno.

6. Z vykrájených zbytků - jen pomašlovat vajíčkem a posypat kořením, upéct a slané pečivo je hotové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



















