Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Pepe*Slaný koláč plněný tvarohovou náplní se zeleninou

0.0
Pepe*Slaný koláč plněný tvarohovou náplní se zeleninou

Potřebné ingredience

Těsto: 400g polohrubé mouky(nebo 350g polohr. a 50g celozrnné pšeničné mouky), 20g droždí, vlažná voda na zadělání těsta, 3-5 lžic oleje, sůl, kmín..........Tvarohová náplň: 1x tvaroh, sůl, čerstvá petrželová nať, 2 menší rajčata, asi 10-15 oliv pokrájených na kolečka a 80-100g eidamu jemně nastrouhaného. Můžete si do náplně přidat dle svých chutí cokoli, jen to nesmí být moc mokré a nesmí toho být moc...náplň se natírání tenkou vrstvou.

Postup přípravy

Těsto si necháme připravit v DP nebo růčo zaděláme v míse, jak jsme zvyklé. Těsto nesmí být moc řídké, v případě potřeby přidejte trošku mouky, aby vzniklo vláčné těsto husté tak akorát.

Náplň se připraví jednoduše: do misky dáte tvaroh, osolíte, přidáte pokrájenou nať petržele-množství podle chuti, rajčata nakrájejte na malé kostičky, olivy na kolečka, všechno zamíchejte a nakonec vmíchejte nastrouhaný eidam, který hmotu krásně zahustí.

Já jsem koláče pekla ve formách na pizzu, tak jsem hotové vykynuté těsto rozdělila na 4 stejné díly, na klasický plech stačí na 2 stejné díly. Na pomoučněném vále rozválíme první část těsta na tenoučkou placku, přeneseme ji pak opatrně na plech vyložený pečícím papírem a natřeme částí tvarohové náplně, stačí jen slabá vrstva, protože obě vrstvy těsta jsou také tenké. Když je náplň pěkně rozetřená po celé ploše placky, vyválíme druhý díl těsta úplně stejně a pak ho hned položíme na natřenou náplň. Po krajích pěkně smáčkneme, propícháme sem tam špejlí a můžeme ještě dozdobit nějakým tvarováním povrch těsta...já jsem hranou vařečky lehce natlačila rýhy. Pokud už máme předehřátou troubu, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a vložíme do trouby, kde pečeme při 170-180°C asi 20-25 minut. Ale protože každá trouba peče jinak, pečte zkrátka tak dlouho, aby byl koláč krásně zlatý.

Náplň lze obměňovat, já měla na slanou z tvarohu zálusk už delší dobu, ale dostala jsem se k tomu až včera. Dlabe to dokonce i náš rozmlsaný synáček a spokojeně pomlaskává, že to mám koláč zase brzy udělat, takže třeba bude chutnat i vám!:-)

Dobrou chuť!

tvarohová nádivka...takhle vypadá, než se do ní přimíchá eidam...

první díl těsta rozválený na tenkou placku

s natřenou náplní

přiklopení druhé vyválené placky...ještě připojíme případné ozdobné rýhování a po potření vajíčkem můžeme péct...

upečeno

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 7. 11. 2014, 16:11
Tak dneska jsem dělala na večer do hospůdky k pivečku ,-), ale trochu jsem pozměnila náplnˇ, protože olivy nejím, tak jsem do tvarohu nastrouhala salám Vysočinu, přidala česnek a porek. Snad to bude chutnat. Díky za recept Petra
Werďula 6. 10. 2014, 15:51
upečeno, snědeno, dobrý :-D
Ninouš 1. 10. 2014, 21:27
Tak jsem dneska udělala k večeři a sklidila jsem veliký úspěch. (Y) (clamp) Moc děkuji za recept.Zítra ho musím zopakovat. (L) Jen jste nenapsala do receptu kolik dát vody,tak jsem improvizovala a dala 250ml. Ješte jednou díky. (B)
kvítečko 8. 8. 2014, 8:01
tvaroh vanička ? vypadá moc dobře (Y)
vladkadasva 8. 8. 2014, 8:06
@kvítečko Použila jsem vaničkový.. (F) (hello)
stranpa 5. 8. 2014, 19:26
(Y) (Y) (Y) (Y) mňaaam ,přesně moje chutě...v jednoduchosti je kráása |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie