Linecký dort se šlehačkou a mascarpone
Potřebné ingredience
25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu
Postup přípravy
Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté vyválíme a vykrojíme 3 kruhy v průměru cca 15 cm. Upečeme na 180 stupňů cca 15 min. Po vychladnutí naplníme krémem (strikame malé bochánky vedle sebe hladkou špičkou) a slepíme všechny tři pláty k sobě (pro sladší variantu můžeme do jedné vrstvy na krém nadrobit rozlámané pusinky). Vrchní ozdobíme krémem, ovocem, pusinkami,... Nutné připravit den předem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé