(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
BRUSINKOVÝ DORT SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience
200g změkklého másla, 100g cukru, 6 vajec, 120g kakaa (úplně stačí polovina, protože je to pak dost hořké), 250g mletých lískových oříšků, 3/4 lžičky prášku do pečiva, 400g smetany, 1 lžička moučkového cukru, 2 balíčky ztužovače šlehačky, 200g kompotovaných brusinek (dá se nahradit borůvkami nebo třeba rybízem)
Postup přípravy
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce a pak zlehka vmícháme kakaový prášek, mleté oříšky a prášek do pečiva. Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme 40min na 175°C (horkovzdušná trouba 160°C).
Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a ztužovačem a do pevné šlehačky dáváme po lžících brusinky (já jsem tentokrát neměla brusinky, tak jsem dala rybíz).
Upečený korpus necháme vychladnout a pak na něj navrstvíme (vrch neuhlazujeme, necháme schválně trošku nerovnosti) brusinkovou šlehačku. Hotový dort ještě pokapeme brusinkovou šťávou a dáme na 2 hodiny do chladna.
Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem a ztužovačem a do pevné šlehačky dáváme po lžících brusinky (já jsem tentokrát neměla brusinky, tak jsem dala rybíz).
Upečený korpus necháme vychladnout a pak na něj navrstvíme (vrch neuhlazujeme, necháme schválně trošku nerovnosti) brusinkovou šlehačku. Hotový dort ještě pokapeme brusinkovou šťávou a dáme na 2 hodiny do chladna.

hotový dort

porce k nakousnutí:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
31. 5. 2009, 15:17






nahlásit