(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Roláda se šlehačkou

Potřebné ingredience
6 vajec 6lžic cukru 6 lžic polohrubé mouky na špičku ČL soli a prášku do peč. Plech,pečící papír,trouba vyhřátá na 180°C /horkozduch 160°C ale nemám s ním dobrou zkušenost vysušuje
Postup přípravy
Nejprve oddělíme bílky a žloutky.Bílky dáme do mísy ,přidáme sůl a začneme šlehat na vysoké otáčky,jak sníh začne bělat přidáme postupně 3 lžíce cukru krupice a šleháme do tuhého sněhu,musí dělat pevné špičky když zvedne metli (vypnutého robota nebo mixéru) dáme strannou a jdeme šlehat žloutky se 3 lžícemi cukru do světlé husté pěny,trvá to pár minut,je to světle žlutá hustá pěna.Do vaječné pěny na střídačku dáváme mouku a sníh-ZAČNĚTE MOUKOU! nešlehat pouze zlehka promíchat.
Natřeme hmotu na pečící papír a dáme péct cca 15minut,jak začne vonět můžeme kouknout do trouby,jak je povrch růžový vyndáme a ihned i s papírem srolujeme do rolády a necháme vychladnout,vychladlou rozložíme natřeme marmeládou nebo krémem a srolujeme.
Použila jsem jahodovou "marmeládu" jen z rozvařených jahod s cukrem bez ztužovače 1:1 je to trochu tekutější ,ale my to máme rádi ,vršek ozdoben jen vyšlehanou šlehačkou 33%
Natřeme hmotu na pečící papír a dáme péct cca 15minut,jak začne vonět můžeme kouknout do trouby,jak je povrch růžový vyndáme a ihned i s papírem srolujeme do rolády a necháme vychladnout,vychladlou rozložíme natřeme marmeládou nebo krémem a srolujeme.
Použila jsem jahodovou "marmeládu" jen z rozvařených jahod s cukrem bez ztužovače 1:1 je to trochu tekutější ,ale my to máme rádi ,vršek ozdoben jen vyšlehanou šlehačkou 33%
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JANUŠKA.
(upraveno)
5. 3. 2016, 11:34
Dneska jsem podle Vás pekla roládu,předtím dva neúspoěšné pokusý-už dávno-a super,povedla,hned ukládám a dík moc.


nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
23. 3. 2015, 14:46







nahlásit

žingi
(upraveno)
23. 3. 2015, 14:29
Veru,opravdu je zbytečné šlehat do rolád zvlášť sníh a dávat prášek do pečiva
No a jak píše k troubě,já mám od léta s funkcemi novou troubu a taky většinu peču jen jako v klasické staré troubě.Nějak t neumím nastavit a přitom jsem to kdysi u rodiny pekla,teda kynuté a bylo vynikající,ale ve své nevím jak na to


nahlásit

ssonda
(upraveno)
23. 3. 2015, 16:55
@žingi
Zbytečné je šlehat bílky zvlášť, když tam pak nacpeš prášek do pečiva.Já si raději ušlehám hezky do tuha bílky a mám to zcela bez chemie http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=71772&user=165593

nahlásit

žingi
(upraveno)
23. 3. 2015, 19:00
@ssonda
no já vím,že to máš krásné,já rolády umím
ale děkuji i tak za radu,já psala,že je to zbytečné



nahlásit

Zrušený účet
(upraveno)
2. 4. 2015, 1:06
@žingi
Miluju šlehání sněhu ,v receptu bylo trochu prdopeče tak jsem ho pro jistotu dala ,hlavně jsem zkoušela po hodně dlouhé době a nechtěla jsem riskovat
nahlásit

monky3
(upraveno)
23. 3. 2015, 14:36
@žingi
co neumíš nastavit?
mi napiš, ti poradím

nahlásit

žingi
(upraveno)
23. 3. 2015, 14:37
@monky3
co tím zasíráš komenty u dobroty
už


nahlásit

MíšaC
(upraveno)
23. 3. 2015, 14:25
Joj! To bych si teda dala

nahlásit