(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
5 vajec
10 dkg cukru
2 zarovnané lžíce kakaa
1 šlehačka
Postup přípravy
Ušleháme sníh, přidáme cukr-zašleháme, kakao – zašleháme a nakonec žloutky.
Vylijeme na plech na předem připravený a hodně vymaštěný alobal.
Upečeme (ne moc- upečené je to rychle!) a posypeme van. cukrem.
Vychladlou roládu potřeme ušlehanou šlehačkou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 2 hodiny do ledničky ztuhnout.
Tuto roládu jsem ochutnala před 25 lety - byla jsem z ní tak unešená, že jsem si hned vzala recept a od té doby ji dělám při každé příležitosti a pořád je to úúúúžasnýýý. Občas se stane, že se mi nevyšlehá šlehačka a to jsou potom nervy.... teda pokud nemám další v zásobě...
Vylijeme na plech na předem připravený a hodně vymaštěný alobal.
Upečeme (ne moc- upečené je to rychle!) a posypeme van. cukrem.
Vychladlou roládu potřeme ušlehanou šlehačkou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 2 hodiny do ledničky ztuhnout.
Tuto roládu jsem ochutnala před 25 lety - byla jsem z ní tak unešená, že jsem si hned vzala recept a od té doby ji dělám při každé příležitosti a pořád je to úúúúžasnýýý. Občas se stane, že se mi nevyšlehá šlehačka a to jsou potom nervy.... teda pokud nemám další v zásobě...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé