(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
100 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 6 vajec, 3 lžičky kakaa. Na náplň: 400 g smetany, 1 balíček šlehačkového tužidla, 1 vanilkový cukr, 1/2 čokolády (nastrouhané).
Postup přípravy
Z bílků ušleháme pevný sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a zlehka vmícháme sníh a přesátou mouku s kakaem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 C cca 12 minut (horkovzduch). Upečené těsto sundáme i s pečícím papírem z plechu a srolujeme. Necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme s cukrem a tužidlem. Rozbalíme piškot, pomažeme šlehačkou (ne celou), posypeme nastrouhanou čokoládou (ne celou) a zabalíme zpět. Zbytkem šlehačky potřeme roládu ze všech stran a posypeme čokoládou.
Dáme do lednice vychladit.
Smetanu vyšleháme s cukrem a tužidlem. Rozbalíme piškot, pomažeme šlehačkou (ne celou), posypeme nastrouhanou čokoládou (ne celou) a zabalíme zpět. Zbytkem šlehačky potřeme roládu ze všech stran a posypeme čokoládou.
Dáme do lednice vychladit.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé