Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Bezé dortíky se šlehačkou

0.0
Bezé dortíky se šlehačkou

Potřebné ingredience

Sněhové těsto: 3 bílky, 1 lžička citronové šťávy, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr. Dále: 1 Rama cremefine na šlehání, čokoládová poleva, mandarinky z kompotu.

Postup přípravy

Na velký plech s pečícím papírem si pomocí hrnečku, moučkového cukru a sítka naznačíme 12 koleček o průměru 8 cm. Ušleháme dotuha bílky s citronovou šťávou, po chvíli šlehání začneme pomalu vsypávat oba cukry. (Šleháme na nejnižších otáčkách.) Pevný sníh dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme plná kolečka, pak je ještě po obvodu zvýšíme, tím vytvoříme okraje dortíčků. Zbylou hmotu použijeme na minipusinky, vejdou se ještě mezi kolečka. Pečeme, či spíš sušíme v předehřáté troubě na 100°C 60 minut. Vychladlé dortíčky pocákáme po obvodu čokoládovou polevou, také dno polijeme čokoládou. Takto můžeme dortíčky uložit v uzavřené dóze v suchu do doby, než je budeme potřebovat. Před podáváním naplníme šlehačkou a ozdobíme.

Recept je z časopisu Nejlepší recepty z června 1999 Jahodové bezé dortíky, náplň je jiná.
Dortíky chuťově připomínají rakvičky se šlehačkou. Dobře se dělaly a nám všem moc chutnaly.

Dortíky po upečení tak jak byly na plechu.

Pocákané čokoládovou polevou ze sáčku.

detail

Naplněné šlehačkou.

Tentokrát jsem dělala dortíčky menší, 20 kusů na plech. Dovnitř kolečko banánu, na to šlehačku a nahoru pěnový borůvkový knoflík.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 14. 11. 2011, 22:59
Ivuš, krásné dortíky, moc hezky vypadají. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Také bych je vyzkoušela, ale kdy? A co dřív? Máš tady spoustu nádherných dobrot. (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L) (L) (hello) (hello)
spero 15. 11. 2011, 19:42
@gonzar Alenko, veliké díky (F) (F) (F) (child1) (hello)
Evík 11 12. 11. 2011, 16:05
To bude opět výborná pochoutka. Určitě budu zkoušet,jen mám strach, aby se povedly a neroztekly se. Promiň Ivko, že se neozývám, ale napravím to. (Y) (Y) (clamp) (F)
spero 12. 11. 2011, 19:46
@Evík 11 Ahoj Evičko. jsem ráda, že ses zase ozvala. (F) (F) Proč by se Ti měly roztékat? Dělaly se skvěle a upekly perfektně. Určitě se Ti povedou a rodinku překvapíš zase něčím novým. :-o Tak dej potom vědět. Těším se na zprávu. (hello)
Hnědovláska 10. 11. 2011, 10:10
Ivanko,máte je krásné (Y) Líbí se mi to ,-)
spero 10. 11. 2011, 19:03
@Hnědovláska Janičko, děkuji moc. (F) (F) (F) (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie