RECEPTY

Ivana N. (spero) ID 143473
Oblast: Šumperk
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 4.7.2008
Naposledy: 21.2.2018 22:33
Aktualizace: 21.2.2018 22:23
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 12
VŠECHNY FOTOGRAFIE 847
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 438
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 438 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,44 další >>

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tvarohový koláč z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 180 g jemných ovesných vloček, 170 g celozrnné špaldové mouky, 100 g třtinového cukru, 150 g másla nebo Hery, ½ lžičky skořice, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu. Ovoce: 200 g drobného ovoce (zde mražené maliny a červený rybíz), 1 PL třtinového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin na korpus uděláme drobenku, 1 hrst odložíme stranou, zbytek natlačíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm, uděláme širší okraje. Náplň prošleháme, nalijeme na korpus a uhladíme. Zmrzlé ovoce s cukrem prohřejeme a na tvaroh naložíme bez puštěné šťávy. Zasypeme drobenkou a pečeme v troubě předehřáté na 190°C (pekla jsem 40 minut).

Koláč je moc dobrý, zdravý a méně sladký. Korpus je podle slovenských stránek zdravie na tanieri, náplň upravená.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.2.2018, 8:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cukrový koláč z kynutého těsta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 100 ml mléka, 15 g droždí, 1 lžička cukru krupice, 250 g polohrubé mouky, ½ lžičky soli, 100 g másla, 2 vejce. Poleva: 50 g másla, 100 g cukru krupice, 200 ml 12% smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme na teplém místě vykynout kvásek. V míse zaděláme mouku pokojové teploty, sůl, vejce, rozpuštěné vychladlé máslo a kvásek. Vypracujeme hladké řidší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
Formu velikosti 20x20 cm vymažeme máslem, naplníme těstem, povrch urovnáme naolejovaným prstem a necháme opět půl hodiny kynout.
Rozpustíme máslo a zamícháme do něho cukr. Do těsta uděláme naolejovaným prstem díry a na koláč naneseme máslo s cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
V horkém koláči špejlí znovu propícháme původní díry a celý koláč zalijeme sladkou smetanou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě asi na 10 minut.
Koláč je nejlepší čerstvý.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Mrkvovo-ořechový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 vejce, 100 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 g nastrouhaných vlašských ořechů, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 1 hrst rozinek, 100 g špaldové celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 1 lžička skořice, citronová kůra. Poleva: 200 g zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukry do pěny, zašleháme olej. Vmícháme ořechy, pak mrkev, rozinky. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici a citronovou kůru. Směs přisypeme do těsta a opět zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy (průměr 28 cm) a v předehřáté troubě upečeme. (Pekla jsem na 190°C 35 minut.)
Do zakysané smetany vmícháme vanilkový cukr a natřeme ji na studený korpus. Posypeme skořicí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 25.2.2018, 16:23 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Cheesecake s jahodovým tvarohem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150 g Be Be celozrnných, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 150 g cukru moučka, šťáva z 1 limetky, 3 vejce. Horní vrstva: 250 g mačkaných jahod, 250 g tvarohu ve vaničce, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 4 želatinové plátky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nadrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem, směs namačkáme do dortové formy (průměr 24 cm) a dáme na chvíli do ledničky ztuhnout.
Mascarpone s tvarohem, cukrem a limetkovou šťávou prošleháme, po jednom krátce zašleháme vejce. Na dno trouby vložíme nádobku s vodou. Náplň nalijeme na sušenky a pečeme v troubě předehřáté na 180°C (pekla jsem celkem 45 minut s tím, že jsem teplotu postupně snižovala až na 150°C a pak jsem nechala koláč vychladnout v otevřené troubě.) Studený koláč uložíme ještě na několik hodin do ledničky.
Tvaroh smícháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Rozmačkané jahody (použila jsem rozmražené) zahřejeme, rozpustíme v nich lehce vymačkané želatinové plátky, zchladíme a po přidání 2 lžic tvarohu spojíme se zbývajícím tvarohem. Jahodový tvaroh nalijeme na koláč a necháme ztuhnou v ledničce, nejlépe do druhého dne.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Tunel naruby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti vyzkoušela. Tady je výsledek.

Celá vejce s cukrem vyšleháme do světlé pěny, lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C upečeme. Upečený korpus stáhneme i s papírem na studenou podložku, odkrojíme si pruh o velikosti otvoru ve formě na srnčí hřbet a zbytek těsta srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
Na krém smícháme zakysanou smetanu s cukrem a lehce vmícháme šlehačku ušlehanou ze smetany. Ve vlažné vodě metličkou vyšleháme ztužovač a vmícháme jej do krému. Mandarinky necháme na sítku okapat. Z korpusu odstraníme papír, natřeme marmeládou a stočíme do roládky, kterou zkrátíme na délku formy. Formu vyložíme potravinovou fólií, do středu naskládáme mandarinky, přidáme trochu náplně, roládku, náplň, přiložíme plát korpusu, přikryjeme potravinovou fóliií a zatížíme. V ledničce necháme tuhnout do druhého dne.

Tunel se dobře dělal. Jen té náplně mi trochu zbylo, zůstala i většina mandarinek, proto jsem oboje prokládala piškoty do mističky vyložené potravinovou fólií a druhý den vyklopila na talíř. Myslím, že na velikost mojí formy by stačilo použít jen malou zakysanou smetanu. Každý si to ale musí odzkoušet sám.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (15) poslední: 27.1.2018, 21:58 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.

POSTUP PŘÍPRAVY

V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem, posypeme ovocem (já zmrzlým rybízem), posypeme drobenkou a v předehřáté troubě upečeme.

Rychlé, jednoduché, výborné.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 24.1.2018, 21:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 100 g másla, 50 g hořké čokolády (60 %), 160 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 velká vejce, 100 g cukru krupice, 50 g třtinového cukru, 120 ml vlažného mléka. Krém: 150 g malin (mražených), 2 PL cukru krupice, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (40 %), 2 PL cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ve vodní lázni rozpustíme kousky másla a čokolády, necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání na nízkých otáčkách pomalu přiléváme vlažnou čokoládu. Střídavě do těsta zapracujeme v několika dávkách mouku a mléko, krátce prošleháme. Těstem plníme papírové košíčky v muffinové formě a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (pekla jsem 20 minut). Po chvíli muffiny přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Maliny s krupicovým cukrem přivedeme k varu a ihned přepasírujeme zrníčka, šťávu necháme dobře vychladnout. Smícháme mascarpone, cukr moučku, malinovou šťávu a tekutou smetanu, vyšleháme do hustého krému. Krém naneseme na vychladlé muffiny a dozdobíme nastrouhanou čokoládou a malinou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 27.1.2018, 21:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

CUKROVÍ

Kávové lanýže



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 ml smetany ke šlehání, 4 g instantní kávy, 250 g bílé čokolády, 50 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

V zahřáté smetaně rozmícháme kávový prášek. Čokoládu nasekáme a máslo nakrájíme na malé kousky. Oboje přidáme do smetany a nad párou mícháme do úplného rozpuštění. Po vychladnutí uložíme na noc do ledničky. Druhý den lžičkou odebíráme kousky hmoty a v ruce tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau. Kuličky uchováváme v ledničce.

Internetový recept jsem vyzkoušela, jde to krásně dělat a kuličky jsou jemné a slaďoučké. Měla jsem jich z této dávky 44.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Františkánský švestkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 150 ml mléka, 240 g hrubé mouky, špetka soli, citronová kůra, 100 g cukru moučka, 100 g rozpuštěného vychladlého másla, 2 žloutky. Na kvásek: 100 ml mléka, 1 lžička hrubé mouky, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí. Dále: 1 švestkový kompot, 1 hrst nastrouhaných vlašských ořechů, 1 lžička skořice, 1/2 vanilkového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do vlažného mléka zamícháme lžičku mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme v teple vykynout. Do zadělávací mísy dáme všechny suroviny, přilijeme kvásek a vařečkou zamícháme řídké těsto (asi jako na lívance). Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Do vymazané a vysypané koláčové formy (průměr 28 cm) nalijeme polovinu těsta, poklademe půlkami okapaných švestek, posypeme ořechy, skořicí a vanilkovým cukrem, zalijeme zbytkem těsta a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 30 minut.

Recept je z internetu. Koláč se krásně dělal, byl méně sladký, nejvíc chutnal čerstvý. Na fotce jsou vidět nasekané ořechy, jak to bylo v receptu. Ale protože mi tam vadily, doporučuji ořechy nastrouhat nebo úplně vynechat.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Řecký tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 250 g dětské krupičky, 150 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce, ½ prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu (alobal), 200 g zakysané smetany, 1 žloutek, ½ lžičky vanilkové esence, 150 g cukru moučka, 4 PL strouhaného kokosu. Dále: 60 g vlašských ořechů, ½ lžičky skořice, 2 lžičky cukru moučka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z uvedených surovin na vále vypracujeme vláčné těsto, které namačkáme na menší plech (24x30 cm), vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě předpečeme, až začne růžovět (190°C 15 minut).
Suroviny na náplň prošleháme, urovnáme na horký korpus, posypeme nasekanými ořechy, smíchanými s cukrem a skořicí. Koláč dopečeme ještě 10 – 15 minut.

Recept jsem našla na internetu. Koláč se dobře dělal a všem nám moc chutnal. Je krásně křupavý.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (16) poslední: 25.2.2018, 18:49 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 438 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,44 další >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook