Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Cheesecake s malinami a šlehačkou

0.0
Cheesecake s malinami a šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 150 g BeBeček, 50 g másla, 3 PL rumu. Náplň: 250 g mascarpone, 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 125 g cukru moučka, šťáva z ½ citronu, 3 vejce. Dále: balíček mražených malin (280 g), 2 PL cukru krupice, 2 želatinové plátky, 250 ml smetany ke šlehání.

Postup přípravy

Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rumem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem (dno i boky) a na dno natlačíme sušenkovou směs. Necháme ztuhnout v ledničce.
Prošleháme mascarpone, tvaroh, cukr a šťávu, po jednom přidáváme vejce a každé jen krátce zašleháme. Náplň urovnáme na sušenky a upečeme v troubě s hrnečkem vody na dně trouby. (Pekla jsem celkem 45 minut a teplotu jsem postupně snižovala ze 180°C na 150°C, nakonec jsem nechala cheesecake vychladnout v otevřené troubě.)
Z rozmražených malin slijeme šťávu, přidáme do ní cukr a 2 želatinové plátky. Po 10 minutách šťávu opatrně zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Lehce do ní vmícháme maliny. Na studený cheesecake rovnoměrně rozložíme maliny se šťávou, trošku šťávy si můžeme nechat na ozdobu. Dáme do ledničky ztuhnout. Ušleháme šlehačku, natřeme ji na maliny a polijeme zbytkem šťávy.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie