Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 592 návštěvníků)

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

0.0
Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Potřebné ingredience

Jednoduchý a rychlý moučník z běžně dostupných surovin. A není vůbec sladký, doporučuji vyzkoušet. Používám formu 26 cm na průměr.

Postup přípravy

Korpus:
200g jakýchkoliv sušenek - já používám perníkové z Lidlu nebo Ikey (lze i BeBe sušenky, albertky, máslové, esíčka apod.)
30g másla (mírně rozpustit)

1. vrstva:
150g cukru (já dávám hnědý třtinový)
2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) = 2x 200g
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli

2. vrstva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Sušenky rozdrtíme (já mixuju) a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.

Šlehačem do jemna smícháme suroviny na 1. vrstvu, vlijeme na korpus. Dáme péct na 190°C na 25 min.

Poté vyjmeme z trouby a natřeme 2. vrstvu z vyšlehané zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě asi 8 minut na 210°C.

Necháme vychladnout a můžeme zdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou, natřít kyselejší marmeládou a posypat plátky mandlí, ozdobit šlehačkou atd. ...

Dobrou chuť.

Suroviny 1. a 2. vrstva, chybí jen citron a špetka soli

udusaný korpus - používám tyto sušenky s perníkovou příchutí z Lidlu

vyšlehaná 1. vrstva, nezapomeneme vymačkat citron (dávám i půlku), je tam pikantní

1. tvarohovou vrstvu nalijeme na korpus

upečeno na 190°C 25 minut

nalitá 2. vrstva ze zakysané smetany

Dopečený na 210°C 8 minut - zde již odstřižený pečící papír

a můžeme krájet

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 26. 8. 2019, 15:16
dobrý den, chci se zeptat... není toho másla málo *-)?? jiných receptech je vždy na 200 g sušenek 100 g másla
Vanusak 28. 8. 2019, 8:20
@hantonie Dobrý den, Petro, není. Když je rozehřáté, namočí se sušenka líp. A taky je dobré nechat po dodělání dort proležet. Ale jestli si budete chtít máslo přidat, můžete. Uvidíte, je to na vás.
Raguella 25. 8. 2019, 13:22
Dobrý den,určitě moc ráda vyzkouším,děkuji za receptík. (L) :-) (Y) (clamp) (hello) (C)
Vanusak 26. 8. 2019, 7:57
@Raguella Míšo, není zač. Vyzkoušejte, je to jednoduché a rychlé. (F)
karma75 25. 8. 2019, 12:31
Vyzkouším (F), děkuji za recept
Vanusak 26. 8. 2019, 7:56
@karma75 Martino, není zač, určitě vyzkoušejte. (F)
kulisanda 25. 8. 2019, 10:30
Náš nejoblíbenější cheesecake (Y)
Vanusak 26. 8. 2019, 7:56
@kulisanda Danielo, to mě těší, díky. (F)
lenule11111 17. 2. 2019, 14:24
zkuším taky :-)
Vanusak 17. 2. 2019, 21:13
@lenule11111 Lenko, vyzkoušejte, určitě bude chutnat. (F)
Zuzikk 17. 2. 2019, 10:43
Nejvíííc nejlepšííí mňamkááá (Y) (Y) (Y)
Vanusak 17. 2. 2019, 21:12
@Zuzikk Zuzko, děkuji. (F)
anaba 13. 2. 2019, 8:27
určitě vyzkouším,děkuji (F)
Vanusak 15. 2. 2019, 23:09
@anaba Určitě zkuste. (F)
bertica 13. 2. 2019, 8:21
Mnam. vsem nam moc chutna. Dekuji.
Vanusak 15. 2. 2019, 23:10
@bertica Katarino, tak to jsem ráda. Díky za vyzkoušení. (F)
littlenail 1. 4. 2016, 12:35
Šlo by i z Paloučku z Lídlu? Pokud ano kolik (nevím váhu lučiny rodinné)? díky, Daniela
krišon 27. 11. 2018, 19:22
@littlenail Palouček je 100 gramový, tak musíte použít dvojnásobné množství
Vanusak 2. 4. 2016, 17:38
@littlenail Danielo, myslím, že by to šlo, je hodně podobný. Velká rodinná má tuším 200g, takže Paloučků byste musela mít dost. Ale určo by to šlo. (F)
Nadys 1. 4. 2016, 8:08
(C)
markyyvlvl 9. 9. 2015, 7:55
Dobrý den, první vrstva se teda skládá z 150g cukru (já dávám hnědý třtinový) 2 Lučiny ve vaničce (ty větší - rodinné balení) 3 vejce 2 lžíce citronu špetka soli ? :-)
Vanusak 11. 9. 2015, 21:31
@markyyvlvl Markéto, díky za upozornění, už jsem nadepsala vrstvy, nikdy jsem si nevšimla, že je to spojené. ,-) A nikdo dosud nepřipomínkoval. Už jsem opravila, tak vyzkoušejte a dejte vědět, jak chutnalo. (hello)
P.A.V.L.A 1. 8. 2015, 20:22
(Y)
romitka (upraveno) 28. 7. 2015, 20:20
Ivi právě peču Tvoji dobrotu,chci to na zítra na oslavu.Je dobré to nechat do druhého dne v lednici a nebo jíst hned po upečení? Takže upečeno,nakrojeno,ochutnáno....výbornéééé......děkuji :-)
Vanusak 1. 8. 2015, 17:33
@romitka Romano, tak jsem ráda, že jste si pochutnali, myslím, že je to fuk, jestli se to nechá rozležet nebo ne. Možná kvůli tomu prolnutí korpusu dole to může být lepší, měkčí. (F)
milka1m1 17. 7. 2015, 8:07
Vyborne,vyzkousene a hned jsem si ulozila receptik.Diky
Vanusak 21. 7. 2015, 23:59
@milka1m1 Milko, není zač a těší mě, že měl úspěch i u vás. (F)
P.A.V.L.A 16. 7. 2015, 21:27
(Y) (Y)
Vanusak 21. 7. 2015, 23:57
@P.A.V.L.A (F)
Mirmich 6. 7. 2015, 18:30
Dnes se opět chystám. Místo másla dávám kokosový olej, je to lehký, krásně voní, výborná chuť a spodek se nedrobí, tak zkuste holky :-$.
Vanusak 16. 7. 2015, 20:52
@Mirmich Mirko, díky za vyzkoušení a za tip na obměnu. (F)
Krůžička 11. 4. 2015, 18:26
upečeno-chuťově dobré, ale spodek se mi drobí. Příště to snad lépe promíchám a udusám (Y)
Vanusak 11. 4. 2015, 21:05
@Krůžička Kristi, přesně tak, chce to trochu si s tím pohrát, aby se promíchal tuk. Tak ať se příště zadaří na stopro. (F)
Krůžička 1. 4. 2016, 8:14
@Vanusak druhý pokus dopadl na jedničku (Y)
Vanusak 2. 4. 2016, 17:44
@Krůžička Výborně! |:o)
P.A.V.L.A 6. 4. 2015, 10:02
Moc dobrý, díky za recept. (clamp)
Vanusak 9. 4. 2015, 19:55
@P.A.V.L.A Pavlo, díky. (F)
vlkajda 4. 4. 2015, 11:19
Dělala jsem už několikrát a je výborný (Y) (Y) (Y). Vždy se po něm zapráší (zajic)
Vanusak 6. 4. 2015, 0:28
@vlkajda Lenko, díky za vyzkoušení a jsem ráda, že vám chutná tak, že se k receptu vracíte. (F)
nasta77 12. 3. 2015, 6:48
:-)Děkuji za inspiraci (L) moc nám chutnal (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
Vanusak 14. 3. 2015, 17:03
@nasta77 Naďo, díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie