(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Čokoládová bábovka
Potřebné ingredience
150 g hořké čokolády, 150 g másla nebo Hery, 140 g cukru krupice, 140 g hladké celozrnné mouky, ½ prášku do pečiva, 3 žloutky, 5 bílků. Dále: máslo a strouhanka na vymazání formy.
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Vyšleháme tuk se zbylým cukrem a vychladlou čokoládou do pěny, po jednom zašleháme žloutky. Střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto přendáme (je dost husté) do připravené formy a pečeme zvolna asi 50 minut.
Ta chuť je fantastická.
Ta chuť je fantastická.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mircka
(upraveno)
9. 2. 2021, 18:28
Dobrý večer, zaujal mě Váš recept. Jen si chci ujasnit, zda opravdu do bábovky přijdou 3 žloutky a 5 bílků. Je tomu skutečně tak? Děkuji.
spero
(upraveno)
9. 2. 2021, 19:59
@Mircka
Můžete dát 4 vejce, ale já měla 2 bílky z jiného pečení a tak jsem dala jen 3 celá vejce, abych spotřebovala ty bílky. A protože jsem to dělala takto, napsala jsem to i do receptu.