Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Broskvové řezy se šlehačkou

0.0
Broskvové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g cukru moučka, 150 g másla nebo Hery, 250 ml mléka, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Dále: 1 broskvový kompot, 1 vanilkový pudinkový prášek, smetana ke šlehání, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do pěny, přidáváme rozpuštěné máslo, mléko a prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše zašleháme, nakonec metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm, poklademe nakrájenými okapanými kousky broskví a pečeme v troubě předehřáté na 180°C do zlatova.
Šťávu z kompotu dolijeme vodou do 500 ml, v malém množství odlité vody rozmícháme pudinkový prášek a uvaříme stejně jako pudink 1 minutu. Ještě horké nalijeme na korpus a necháme vychladnout.
Pokrájené řezy zdobíme šlehačkou a pocákáme čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 15. 7. 2016, 13:42
(C)
spero 20. 7. 2016, 20:52
@laskonka333 díky Soničko (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie