Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Malinové kostky s mascarpone

0.0
Malinové kostky s mascarpone

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 160 g cukru moučka, 160 g polohrubé mouky, 3 g prášku do pečiva, 4 PL oleje. Bílý krém: 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, 3 PL cukru moučka. Malinový krém: 240 g malin, 4 PL cukru krupice, 200 g zakysané smetany, 3 želatinové plátky. Ozdoba: bílá čokoláda s kouskem 100% tuku, 1 sušenka.

Postup přípravy

Čekali jsme návštěvu a tak jsem si zase vymyslela nějaký zákusek s malinami, když jich tolik stále zraje.

Maliny zasypeme cukrem a přivedeme k varu, horké přepasírujeme přes sítko a necháme vychladnout. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a ručně metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem. Těsto natřeme na vyšší plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (12 minut). Korpus necháme vychladnout. Mascarpone zalijeme smetanou, přidáme cukr a vyšleháme do hustého krému. Krém natřeme na korpus a zarovnáme. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do malého množství studené vody, pak za stálého míchání slabě zahřejeme, až se rozpustí. Do malinové šťávy zamícháme zakysanou smetanu a vmícháme rozpuštěnou želatinu. Krém nalijeme na bílou vrstvu a necháme v ledničce ztuhnout. Bílou čokoládu s kouskem tuku rozpustíme nad parou, nalijeme v silnější vrstvě na pečící papír, posypeme rozdrcenou sušenkou a necháme ztuhnout. Zákusek nakrájíme na kostky a zdobíme vykrojenou čokoládou. Podáváme vychlazené.

Moučník se dobře dělá a pěkně ztuhne. Zákusky jsou nepřeslazené, lehoučké a jemné, rozplývající se na jazyku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie