Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Malinové mascarpone řezy

0.0
Malinové mascarpone řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 5 PL oleje, 5 PL vody. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany se šlehání 33 %, 2 PL cukru moučka. Růžový krém: 500 g bílého jogurtu Hollandia, 200 g zakysané smetany, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 250 g malin, 1 PL cukru krupice, 6 želatinových plátků. Zdobení: šlehačka, maliny, čokoládová poleva.

Postup přípravy

Z bílků a části cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, zašleháme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva a lžící lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
Do mísy k mascarpone a cukru přilijeme smetanu a vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a rozetřeme až do krajů, aby mezi korpusem a plechem nikde nebyla mezera.
Maliny s 1 lžící cukru krupice krátce povaříme a přepasírujeme. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat v trošce vody, pak ji vykapanou v teplých malinách rozpustíme. Jogurt se zakysanou smetanou a cukrem spojíme s vychladlými malinami a nalijeme na bílý krém. Necháme v ledničce ztuhnout, nejlépe přes noc. Nakrájíme řezy, zdobíme kopečkem ušlehané smetany, malinou a polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 11. 7. 2016, 20:38
(C)
spero 11. 7. 2016, 21:50
@laskonka333 Děkuji (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie