Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

0.0
Bavorský houskový knedlík od babičky- Semmelknödel

Potřebné ingredience

Doba zpracování: cca 20 minut / Doba vaření: cca 20 minut

6 housek, alespoň 1 den staré
3 lžíce nasekané petrželky _ kdo nemá rád, tak jí dávat nemusí
10 g másla
1 jemně nakrájená cibule
250 ml mléka
3 vejce
Sůl a pepř
případně strouhanku k lepšímu spojení těsta

Postup přípravy

Housky nakrájejte na tenké plátky. Nakrájenou petrželku a cibuli velmi krátce orestujte na másle, ale nenechte je obarvit, poté přidejte k nakrájené housce.. Zahřejte mléko (nevařit!) a nalijte na housku.. Necháme asi 10 minut nasáknout.

Poté přidáme vejce rozšlehaná se solí a pepřem a vše promícháme na nepříliš tuhé těsto. Pokud je těsto příliš měkké, vmíchejte strouhanku - určitě nepoužijte mouku !!!

Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky velikosti tenisového míčku a necháme je 20 minut ve vroucí vodě (nebublající !!!) Může být slaná voda nebo vývar. , Hotové knedlíky vyplavou samy nahoru.

Houskový knedlík je ideální přílohou ke guláši, vepřové pečeni nebo houbové omáčce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie