Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 236 návštěvníků)

Karlovarský houskový knedlík

0.0
Karlovarský houskový knedlík

Potřebné ingredience

250 g starší housky, 2 vejce, 100 g hrubé mouky, 2 dl mléka, petržel, sůl, muškátový květ, bílý pepř

Postup přípravy

Toto je nejzdravější příprava knedlíku. A musím říct, že i nejchutnější.

Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře a necháme asi 10 minut odležet. Poté zlehka vmícháme sníh z bílků a těsto na karlovarský knedlík je hotové.
Vymažeme si plát alobalu olejem či máslem a vytvarujeme na něm hmotu na knedlík do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do alobalu, ve kterém ho budeme asi 20 minut vařit. (10 min z jedné a 10 min z druhé strany.
Při tvarování to nejdříve vypadá, že z něj knedlík být nikdy nemůže. Hmota je totiž hodně sypká. Ale od toho je tu alobal. :-) Budete překvapené, jak je to snadné.

Starší housky nakrájíme na kostičky a opražíme v troubě.

Opraženou housku smícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, mlékem, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a bílého pepře........

.....přidáme hrubou mouku...............

.....a zamícháme. necháme 10 min odstát.

Nakonec zlehka vmícháme hutý sníh z bílků.

Hmotu položíme na pomaštěný alobal a utvoříme knedlík. Nakonec zavineme do alobalu, vytvarujeme do tvaru knedlíku a alobal zahneme, aby hmota při vaření nevytekla.

Vaříme. Hmota je na dva knedlíky.

Hotovo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 28. 2. 2017, 22:58
(clamp) (clamp) (clamp)
P.A.V.L.A 6. 2. 2016, 17:27
(Y) (Y) (Y)
lidare 6. 2. 2016, 16:02
(Y) :-)
tory85 27. 1. 2014, 13:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jiný knedlík kromě bramborového nedělám, luxusní!!! Děkuji (clamp)
markýza andělů 10. 1. 2014, 8:18
nejzdravější..??? co je na starých rohlících a mouce zdravého,..??
sympatie 10. 1. 2014, 11:59
@markýza andělů A co je zdravého? Nic, jen bio zelí a bio mrkev, možná trocha suchých brambor, kdyby se tím člověk řídil, jen by se mohl pást, a to ještě jen někde! Jo a určitě je zdravější než tak všemi milované kuřecí maso!
DanušaP 10. 1. 2014, 10:24
@markýza andělů zapomněla jste na cholesterol ve vejcích ,-) ,-)
*zuzik* 14. 12. 2013, 10:52
Příprava snadná, knedlíček famózní, jiný dělat už nebudeme. Děkujeme Radušce za prima recept. (Y) |:o) (sampus) (pusa)
novackova 7. 11. 2013, 22:36
(Y) (Y) (Y) (F)
majinab (upraveno) 17. 5. 2013, 12:56
laskonka333 13. 5. 2013, 14:12
|:o) |:o) |:o)
medinka.k 13. 5. 2013, 13:21
Dobrý den, o víkendu jsem také dělala a na neděli jsem musela přidělávat... ,-) ,-) ,-) Jsou výborné!!! (Y) (Y) (Y) Dělala jsem z celozrnného pečiva i mouky, abychom neměly takové výčitky a opravdu báječné... (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept... (drink)
beeruš 27. 1. 2013, 14:36
Knedlíky nejím, ale kvůli dětem a pro změnu jsem dnes uvařila Váš recept a musím říci, že jsme všichni nadšeni a budu vařit častěji!!!! Je to jednuduché, rychlé a dobré :-) ...mám uloženo v Top receptech, děkuji!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
chucky 1111 (upraveno) 24. 11. 2012, 10:10
Tak jsem zvědavá,alobal zčernal a snad knedlík ne
Sandruse82 10. 4. 2012, 13:05
Tak jsem měla o víkendu ke kachně premiéru Vašeho knedlíčku a moooooc děkuju, všichni si chrochtali blahem (Y) :-) (Y) ještě jsem přidělávala jednu šišku a u té mi teda ujela ruka s bílým pepřem, ale chutnal i tak |:o) |:o) |:o) Určitě dávám do oblíbených receptů a Vám ještě jednou DĚKUJI!!!! (clamp)
KONE CZ 3. 1. 2012, 10:28
Tak jsem to dnes podle Vás udělala...užasnýýýý recept děkuju (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr) (silvestr)
DANINEC 16. 7. 2011, 11:50
tenhle je fakt MŇAMÓZNÍ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)nic se nevyrovná chuti opečené houstičky.....delikatesa,díky za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L)
s-arka 1. 5. 2011, 10:21
Tak dnes na oběd bude tahle dobrota (Y) (Y) (Y)Opravdu chválím super recept (clamp) (clamp) (clamp)
PajaMalak 2. 11. 2010, 13:22
Milá Raduš. Tak jsem narazila na Váš recept :-o a jdu hned na něj ,-) už se mooooc těším ^o) a jsem zvědavá na přítele až přijede z ryb.Doufám, že pro něj zbyde :´( :-)
petraagata 10. 10. 2010, 18:55
Milá Radko (F), tohle je absolutně senzační receptík na karlovarský knedlík |:o) Dělala jsem jej včera ke zvěřině a byl j e d i n e č n ý !!!! Dnes jsem spíchla už jen tak, pro radost :-), s opečenou cibulkou a opraženou slaninkou. Vařila jsem jej v potravinářské fólii a byla to opravdu prácička jedna radost a výsledek báječný. I díky Vám se náš včerejší, slavnostní, zvěřinový oběd povedl!!!! |:o) Petra
*poule* 7. 6. 2011, 0:57
@petraagata Omlouvám se za pozdní odpověď. Doufám, že v mezidobí chutnal několikrát. (pl)
V+V+K 15. 5. 2010, 10:09
(Y) (Y) (Y) (Y)výborný knedlík, dělala jsem ho dneska poprvé a povedl se ^o) ^o) ^o) děkuji za recept (L) |:o) |:o)
Reachelll 10. 10. 2009, 11:57
Skvělý knedlík, rychlá příprava. Partner ho dokonce považuje za lepší, než dělají ve Slepé koleji (z pořadu Ano, šéfe!) ke konfitované kachně :))
*poule* 2. 11. 2009, 21:14
@Reachelll :-D :-D :-D No to by se Šéf divil...... :-D :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie